Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Καταγγελία για φόλες στα Φιλιατρά

Τη δηλητηρίαση των αδέσποτων σκυλιών που ζουν στην πλατεία των Φιλιατρών Μεσσηνίας έκανε γνωστή μέσω facebook η Ορσαλία Χατζή, όπως αναφέρει το zoosos.gr, η οποία επισημαίνει ότι ο Δήμος Τριφυλίας ανέλαβε να σώσει το ένα σκυλί και αυτό που έκαναν οι δημοτικοί υπάλληλοι ήταν ουσιαστικά να το πετάξουν σ’ ένα χωράφι αβοήθητο.

Τα ζώα όπως όλα δείχνουν γλύτωσαν τον θάνατο εξαιτίας της σωτήριας παρέμβασης της κας Χατζή, εντούτοις δεν γίνεται ένας άνθρωπος να κουβαλάει στις πλάτες του τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας καθώς και τα Φιλιατρά τα αδέσποτα δεν πέφτουν από τον ουρανό. Από τη μια οι αρμόδιοι δεν κάνουν στειρώσεις στα αδέσποτα, από την άλλη οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς (σκυλιών και γατιών) δεν στειρώνουν τα δικά τους με αποτέλεσμα, νέες γέννες, και κουτάβια πεταμένα και κακοποιημένα να εντοπίζονται παντού.

Τι καταγγέλλει σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας η αυτόπτης μάρτυρας

Η κα Χατζή περιγράφει ως εξής τα όσα διαδραματίστηκαν ξημερώματα της 30ης Ιουνίου:
«ΦΟΛΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!! Η οργή μου δεν περιγράφεται!! 2 η ώρα το βράδυ τηλ ότι σκυλιά χαροπαλευουν!! γιατί έτσι γουσταρε κάποιο όρθιο κρέας με 2 πόδια Από το ύπνο όπως ήμουν αρπάζω τις εμετικές ενέσεις,και πηγαίνω στην περιβόητη πλατεία των Φιλιατρών
2 σκυλιά όπως βλέπετε στο βίντεο είχαν καταναλώσει το δηλητήριο
Έγιναν ενέσεις ,έκαναν εμετό και γλύτωσαν
Η συνέχεια όμως είναι που με εξόργισε ακόμη περισσότερο
Το μαύρο σκυλάκι ξαναεφαγε φόλα το πρωί
Πάλι τηλ , πηγαίνοντας βλέπω το φορτηγάκι του Δήμου με 2 υπαλλήλους να έχει πάρει το σκυλί
Υπέθεσα ότι πέθανε,μου λένε όμως οι άνθρωποι που με πηραν τηλ οτι το σκυλί ζει
Κρύος ιδρώτας!
Παίρνω τηλ τον ένα υπάλληλο ,λόγω ότι του έχω στειρώσει σκυλί και είχα το τηλ του
Δεν το σήκωνε
Ήξερα το μέρος του Δήμου στα Φιλιατρά που πηγαίνουν κουταβάκια εκεί,και πεθαίνουν από τύφο βέβαια

Και πήγα αμέσως
Και τον βρήκα!!
Πεταμένο μέσα στα βάτα και στον ήλιο να πεθαίνει!!!
Το ζώο είναι στον κτηνίατρο σε κρίσιμη κατάσταση
Αν επιβιώσει ζητάω φιλοξενία,δεν πρέπει να ξαναγυρίσει στην κόλαση των “ανθρώπων”!!
Σας παρακαλώ!!!
Φυσικά πήγα αστυνομία και όλα θα πάρουν το δρόμο τους
Υ.Γ,το συγκεκριμένο σκυλί εχει στειρωθεί από εμένα,είχαν κάνει παράπονα στον Δήμο για επιθέσεις και μετά την στείρωση είχε ηρεμήσει
Το μόνο λάθος που κάνουν τα σκυλιά της πλατείας είναι να κυνηγούν τα μηχανάκια
Αλλά το υπέρτατο ον ο άνθρωπος δεν δέχεται τίποτα από τα ζώα,αυτά δεν έχουν δικαιώματα!
Δικαιώματα έχουν μόνο οι άνθρωποι και ας είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!!!σκυλιών και ανθρωπων».

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Αυτό είναι τόσο αισχρό όσο και διεστραμμένο γι αυτόν η γι αυτούς που αποφάσισαν να κάνουν μια τέτοια πράξη, όμως το ζητούμενο είναι που βρίσκεται ο δήμος, ποια είναι η θέση του και τι ακριβώς έχει επιλέξει να κάνει για τ αδέσποτα.

    Δεν ξέρω τι συμβαίνει σε άλλες πόλεις του δήμου Τριφυλίας αν υπάρχουν αδέσποτα, όμως στην πόλη των Φιλιατρών η κατάσταση έχει ξεφύγει και εκεί λοιπόν που ο δήμος είναι υποχρεωμένος να μεριμνά για τα αδέσποτα ζώα αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η “νέα” πλατεία των 3,4εκ ευρώ.

    Αυτό που γνωρίζουμε και αν αληθεύει είναι ότι όλοι η δήμοι στη χώρα έχουν πάρει κάποιο κονδύλι για την φροντίδα, φύλαξη, η στείρωση των αδέσποτων και αυτό δεν είναι προαιρετικό είναι υποχρέωσή τους, τι ακριβώς λοιπόν έχει κάνει η δημοτική αρχή Φιλιατρών η ακόμα και ο δήμος και δήμαρχος κος Λεβεντάκης;

    Οι ευθύνες σ αυτό το περιστατικό βαρύνουν πέρα από τον/ους τύπους που έκαναν αυτή τη βάναυση όσο και αισχρή πράξη αλλά και τον δήμο και προσωπικά τον δήμαρχο είτε για την “άγνοιά” του είτε για την σκόπιμη απαξίωση του θέματος των αδέσποτων, όπου φτάνουμε σήμερα να βλέπουμε σοκαρίστηκες εικόνες.

    Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας που θέλουμε να ζούμε δεν μπορεί να ξεκινά και να τελειώνει στο χρήμα, στην προσωπική ευμάρεια του καθ’ ενός μας, η στην προβολή του εγώ μας, ο πολιτισμός μιας κοινωνίας απαιτεί να συμπεριλαμβάνει το σεβασμό στα ζώα, στη φύση, στον συνάνθρωπό μας, στο ξένο, σ αυτόν που έχει ανάγκη, αυτό ειναι πολιτισμός όχι ο ελιτίστικος ψευτοπολιτισμός αλλά ο πραγματικός ανθρώπινος πολιτισμός που μας εξυψώνει σαν ανθρώπους και κατ επέκταση σαν κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button