Τοπικά ΝέαΧώρα

Μεσσηνία: Τις 2.200 αγγίζουν οι αντιρρήσεις για τους Δασικούς Χάρτες – Οι περισσότερες έως τώρα στη Χώρα!

b8481c15a18d81a6d9913c8306965c55_XL


Ως πρωταθλήτρια της χώρας στην υποβολή αντιρρήσεων εμφανίζεται η Μεσσηνία, όσον αφορά την οριστικοποίηση των Δασικών Χαρτών της περιοχής. Μέχρι σήμερα ο αριθμός των αντιρρήσεων που έχουν υποβληθεί προσεγγίζει τις 2.200. Ωστόσο, οι Δασικοί Χάρτες της Μεσσηνίας είναι οι πρώτοι που αναρτήθηκαν (μαζί με τους Δασικούς Χάρτες λίγων ακόμη Νομών της χώρας), κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για την ποιότητα των Δασικών Χαρτών της περιοχής μας σε σύγκριση με τους Δασικούς Χάρτες άλλων περιοχών, που αναρτήθηκαν αργότερα και είναι λογικό να υπάρχει διαφορά στον αριθμό των αντιρρήσεων. Πάντως, σχεδόν ανάλογος είναι ο αριθμός των αντιρρήσεων και για τους Δασικούς Χάρτες της Ηλείας, που αναρτήθηκαν μαζί με τους Χάρτες της Μεσσηνίας…

Όπως δήλωσε σήμερα στην KalamataJournalο δασολόγος του Δασαρχείου Καλαμάτας, υπεύθυνος του Σημείου Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων συνεχίζεται και η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 12 Ιουνίου.
Επεσήμανε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των αντιρρήσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα αφορά υποθέσεις που εκκρεμούσαν σε επιτροπές και διοικητικά όργανα των δασικών υπηρεσιών και θα εξεταστούν ατελώς. Τέλος, εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός των αντιρρήσεων μέχρι τις 12 Ιουνίου 2017 θα κυμανθεί μεταξύ των 2.500 και 3.000.
Στ.Μ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button