ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα των Οδοντιατρικών Συλλόγων Μεσσηνίας & Ηλείας στην Κυπαρισσία

Ημερίδα με θέμα «Η αναισθησία στο οδοντιατρείο για μικρούς και μεγάλους ασθενείς» διοργάνωσαν χθες, Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κυπαρισσίας οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι Μεσσηνίας και Ηλείας.

Η συνεργασία των δύο συλλόγων σηματοδοτεί μία προσπάθεια αποκέντρωσης και ενίσχυσης και άλλων πόλεων και όχι μόνο τις πρωτεύουσες των νομών.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 9.30 το πρωί με διδάσκοντες τους Νικόλα Νταμπαράκη, αναπληρωτή καθηγητή Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), και Κωσνταντίνο Αραποστάθη, επίκουρο καθηγητή Παιδοδοντιατρικής ΑΠΘ.

Οι πρόεδροι των δύο συλλόγων, Μεσσηνίας Τζίνα Θεοδωροπούλου και Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος, ανεφεραν ότι η συνεργασία τους σηματοδοτεί μία προσπάθεια αποκέντρωσης και ενίσχυσης και άλλων πόλεων και όχι μόνο τις πρωτεύουσες των νομών.

Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, ο οποίος στον χαιρετισμό του αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους χώρους εργασίας τους, ενώ τόνισε πως είναι τιμητική η επιλογή της Κυπαρισσίας για την διοργάνωση της ημερίδας. Τέλος, ευχήθηκε η ημερίδα να προσθέσει κάτι καινούργιο στις γνώσεις των οδοντογιατρών αλλά και  συνολικά στις δυνατότητές τους.

Από τις 9 έως τις 9.30 έγιναν οι εγγραφές, με τους συμμετέχοντες να παραλαμβάνουν το έντυπο υλικό. Τα θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν ήταν η διαμόρφωση συνεργασίας παιδιού για την χορήγηση τοπικής αναισθησίας, η τοπική αναισθησία στα παιδιά (σκευάσματα, τεχνικές, ενδείξεις, δοσολογία), οι τοξικές και ανεπιθύμητες δράσεις των τοπικών αναισθητικών και τέλος οι ειδικοί ασθενείς και τοπική αναισθησία. Να σημειωθεί πως στο τέλος χορηγήθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button