ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στην Σπηλιά

1


Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα το πρωί ο όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σπηλιάς.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ Χρυσόστομο. Σήμερα από νωρίς το πρωί ξεκίνησε ο όρθρος και ύστερα η θεία λειτουργία παρουσία αρκετού κόσμου με το πέρας της οποίας έγινε Λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους του χωριού συνοδεία της φιλαρμονικής Κυπαρισσίας του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών.

Να σημειωθεί πως οι  μεγαλομάρτυρες άγιοι, Τιμόθεος και Μαύρα, είναι προστάτες του χωριού και οι απανταχού Σπηλαίοι τους τιμούν ιδιαίτερα, ενώ η σημερινή αποχή από τις γεωργικές ασχολίες τους είναι ένα δείγμα σεβασμού προς αυτούς.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Γιάννης Καλκαβούρας, η Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Γιαννούλα Κωνσταντέλου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. κ. Στάθης Ανδρινόπουλος καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

2

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button