ΓαργαλιάνοιΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Με… πολλά παράπονα ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 2ο Δημοτικό και 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων! [εικόνες]

 

00


Παράπονα προ το Δήμο Τριφυλίας για τις εκκρεμότητες και τις δεσμεύσεις.

Από τον κληρικό πατήρ ΓΡΗΓΟΡΙΟ και τον κληρικό πατήρ ΒΑΣΙΛΕΙΟ πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων και 1ο Νηπιαγωγείο. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές παρακολούθησαν την τελετή ελπίζοντας η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα να είναι ελπιδοφόρα και δημιουργική και να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Την δική τους τιμητική είχαν οι μικροί μαθητές της πρώτης Δημοτικού που για πρώτη φορά πέρασαν την είσοδο του σχολείου και ξεκινούν έναν μακρύ αγώνα για την απόκτηση της μάθησης. Με τις ευχές βέβαια όλων, ελπίζουμε τα μαθητικά τους χρόνια να είναι καλά, όπως και των άλλων παιδιών που είναι μεγαλύτερα και δίνουν και αυτά το δικό τους αγώνα.

Μετά τον αγιασμό, ο πατήρ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ διάβασε μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομου, ενώ ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και δασκάλους.

Η διευθύντρια του σχολείου κα. Ελευθερία Σαλάτα στον χαιρετισμό της υποσχέθηκε πως οι δάσκαλοι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους ώστε η σχολική χρονιά να κυλήσει ήρεμα και δημιουργικά, ζητώντας την συνεργασία του Συλλόγου Γονέων. «Είμαστε εδώ για να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στη γενιά του αύριο», είπε χαρακτηριστικά η κα. Σαλάτα καλωσορίζοντας τα πρωτάκια αλλά και τους νέους συναδέλφους. Κλείνοντας η κα. Σαλάτα είπε, «Ευχαριστώ το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για όσα έχει κάνει για το σχολείο μας, τα ρόλερ που αλλάξαν την όψη του, το βάψιμο των διάδρομων του κάτω οροφή του σχολείου και εύχομαι να κυλήσει και αυτή η χρονιά με γόνιμη συνεργασία για το καλό των παιδιών. Ευχαριστώ το δήμο μας για τις επισκευές στην πρόσοψη του κτηρίου μας και για οποίες άλλες εργασίες έχουν γίνει, αν και ονειρευόμουν σήμερα να απευθύνω θερμές ευχαριστίες για την κατασκευή του προαυλίου που όλοι περιμέναμε”.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Γαργαλιάνων κα. Γεωργία Σαρδέλη, η όποια αναφέρθηκε στις εκκρεμοτητες που υπάρχουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η κα. Σαρδέλη είπε, “Είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε στην εκκρεμότητα της κατασκευής των εξωτερικών τοίχων που στεγάζει το σχολείο, καθώς και την κατασκευή νέου τάπητα, νέου προαυλίου. Οι εκκρεμότητες αυτές είναι πολύ σοβαρές για να χρονίζουν, η κακή ποιότητα του υφιστάμενου τάπητα είναι επικίνδυνη για τα παιδιά. Επίσης δεν θα θέλαμε να σκεφτόμαστε την απευχθέα περίπτωση τραυματισμού από πτώση υλικών από τους τοίχους στο προαύλιο, ή για κάποιο πιο σοβαρό ατύχημα”. Η κα. Σαρδέλη τόνισε πως σημασία είχε η ολοκλήρωση των έργων πριν έρθουν οι μαθητές στο σχολείο, ελπίζοντας πως θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Ευχές για ένα καλό σχολικό έτος έδωσε ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Ιωάννης Κατσούλας. Όσον αφορά τις εργασίες για την αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα του προαυλίου χώρου είπε πως, «από την πλευρά του δήμου, έχω να δηλώσω, γιατί κάποια δήλωση θα πρέπει να την κάνουμε, είχαμε δεσμευτεί για το προαύλιο χώρο του σχολείου, η μελέτη υπάρχει, είναι χρηματοδοτημένη και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πιστεύω, ότι θα έχουμε την υλοποίησή της. Είναι δέσμευση του δημάρχου μας, ο οποίος στέλνει σήμερα και τις ευχές του, γιατί δυστυχώς δεν μπορεί να βρίσκεται παντού. Τα έργα δεν τελειώνουν ποτέ, επειδή ξεκίνησαν τα σχολεία ότι δεν μπορούμε να κάνουμε εργασίες. Απλά εμείς με την βοήθεια των γονέων και των δασκάλων και με την βοήθεια την δικιά μας πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο περιβάλλαν για τα παιδιά μας, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν και να παίξουν».

Μάλιστα, από τους συγκεντρωμένους γονείς οι οποίοι συνόδευσαν τους μικρούς μαθητές την πρώτη ημέρα στο σχολείο, σε πολλά πηγαδάκια σχολιάστηκε αρνητικά το γεγονός της καθυστέρησης της ασφαλτόστρωσης του προαυλίου χώρου, καθώς, όπως έλεγαν οι ίδιοι, αποτελεί δέσμευση του δημάρχου από την έναρξη της προηγούμενη διδακτικής χρονιάς.

01

02

03

04

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button