Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Νίκας: “Ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Καλαμάτας μοναδική και αναγκαία λύση”

AERODROMIO-KALAMATAS


Υπέρμαχος της Ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου της Καλαμάτας κατά τα πρότυπα των 14 αεροδρομίων της κοινοπραξίας της FRAPORT εμφανίστηκε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. Μάλιστα ο δήμαρχος το πήγε και ένα βήμα παρακάτω, ζητώντας να εκπροσωπείται ο Δήμος στο σχήμα που θα διοικεί το Αεροδρόμιο.

Αναλυτικά, ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε τα ακόλουθα:
«Κατ’ επανάληψη έχω συζητήσει με την Κυβέρνηση (Υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας) το σπουδαίο ζήτημα του εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Καλαμάτας, για το οποίο η θέση του Δήμου είναι η παρακάτω:

1. Ο δημόσιος χαρακτήρας του αεροδρομίου μπορεί να υποστηριχθεί μόνο αν το κράτος διαθέσει άμεσα τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό του. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι γι’ αυτό το σκοπό.

2. Η ιδιωτικοποίηση κατά το πρότυπο των 14 αεροδρομίων (Fraport) αποτελεί τη μοναδική και αναγκαία λύση και, σ’ αυτή την περίπτωση, ο Δήμος ζητεί την εκπροσώπησή του στο σχήμα που θα διοικεί το αεροδρόμιο, με στόχο να συμβάλει θετικά στην καλύτερη λειτουργία του. Δεν υπήρξαν αντιρρήσεις σ’ αυτό το αίτημα του Δήμου».

messinialive.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button