Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Πενταετής άδεια για μελέτη των ανασκαφών και του θολωτού τάφου στην ΠΟΤΑ Ρωμανού

tholotos


Νέα άδεια μελέτης και δημοσίευσης του αρχαιολογικού υλικού των ανασκαφών του ΠΕ ΙΙ οικισμού και του μυκηναϊκού θολωτού τάφου στην περιοχή ΠΟΤΑ Ρωμανού Μεσσηνίας, στο δρα Jorg Rambach, ενέκρινε με απόφασή του το υπουργείο Πολιτισμού.
Η άδεια μελέτης χορηγείται για πέντε χρόνια με τους εξής όρους:
-Η μελέτη των κινητών ευρημάτων να γίνεται σε φυλασσόμενους χώρους αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας σε εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για την καλύτερη οργάνωση και επιτήρηση του χώρου ο μελετητής θα υποβάλει μηνιαίο προγραμματισμό των εργασιών του.
-Σε περιπτώσεις που θα απαιτηθεί δειγματοληψία ή εξέταση αρχαίων με ή χωρίς καταστροφική μέθοδο και αυτές συνεπάγονται μεταφορά αντικειμένων εντός της χώρας ή εξαγωγής τους εκτός αυτής, να υποβάλλονται εγκαίρως τα επιμέρους αιτήματα στην ΕΦΑ Μεσσηνίας.
-Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης θα κατατεθεί αντίτυπό της στην ΕΦΑ Μεσσηνίας και στη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καθώς και αντίγραφα των ανακοινώσεων-δημοσιεύσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της μελέτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button