Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Ποιος και πώς αποφάσισε να ονομάσει τη λίμνη στο Φιλιατρινό Φράγμα «Λίμνη Ντοπόλη Χριστιανούπολης»;

 

1


Η λίμνη του Φιλιατρινού φράγματος «βαφτίστηκε», έπειτα από την τοποθέτηση μιας πινακίδας… σε ανύποπτο χρόνο, σε «Λίμνη Ντοπόλη Χριστιανούπολης».

Γεγονός είναι πως η τοποθεσία που δημιουργήθηκε η λίμνη ονομάζεται «Ντοπόλη» και το όνομα σίγουρα αναφέρεται στην περιοχή.

Ωστόσο, πολλά ερωτηματικά και απορίες γεννιούνται μετά την τοποθέτηση της πινακίδας, καθώς ουδείς, επίσημα, φαίνεται να γνωρίζει πως πήρε αυτή την ονομασία η λίμνη. Πόσο μάλλον όταν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει έρθει ποτέ σαν θέμα η ονοματοδοσία της λίμνης.

Από ποιόν πάρθηκε αυτή η απόφαση και από ποιον τοποθετήθηκε η πινακίδα δεν έχει γίνει γνωστό έως τώρα. Υπάρχει απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών ή του Τοπικού Συμβουλίου Χριστιανούπολης; Αν όντως υπάρχει, με ποιο κριτήρια επελέγη αυτό το όνομα και ποιες ήταν οι άλλες επιλογές ή προτάσεις;

Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο ορίζει τις προϋποθέσεις ονοματοδοσίας;

Ο νόμος που υπάρχει, για τις περιπτώσεις ονοματοδοσία οδών, ορίζει ότι πρέπει κάθε τέτοια κίνηση να εγκρίνεται από ειδική επιτροπή και από το δημοτικό συμβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button