ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Προφυλακίσεις για τη χασισοφυτεία στους Γαργαλιάνους

04092017peloponnhsosfyteia002


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που σχετίζεται με τη χασισοφυτεία «γίγας» που εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα το πρωί στα Κοκκινοχώραφα Γαργαλιάνων.

Θυμίζουμε πως από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 47 και 50 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι δύο κατηγορούμενοι είναι η διακίνηση ναρκωτικής ουσίας υπό τη μορφή της καλλιέργειας με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, συνολικής έκτασης περίπου τριών στρεμμάτων, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -1.142- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 2 έως 4,5 μέτρα περίπου.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας όπου και απολογήθηκαν. Στο απολογητικό τους υπόμνημα οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι είχαν συμπληρωματικό ρόλο στη χασισοκαλλιέργεια. Ωστόσο, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, κρίθηκαν και οι δύο προφυλακιστέοι και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οδηγηθούν στη φυλακή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button