Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Πύλος: Eκδήλωση για τον εορτασμό της “Εξόδου του βρίκιον Άρης”

17991314_216837925480605_1824528029634567415_o


ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ Σ. ΣΑΧΙΝΗ, Α. ΤΣΑΜΑΔΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ

Με ευλάβεια τελέστηκε σήμερα το πρωί η δοξολογία για την επέτειο της «Εξόδου του βρίκιον Άρης» στον Ι.Ν Μεταμόρφωσης του Σωτήρος εντός του κάστρου με αθρόα την συμμετοχή του κόσμου. Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον κ. Αγγελόπουλο Πελοπίδα, Αντιναύαρχο και επίτιμο Α’ υπαρχηγό Λ.Σ κάνοντας μια εκτενή ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την 26η Απριλίου 1825. Στην συνέχεια ο κόσμος επιβιβάστηκε στις λάντζες και μετέβη στα μνημεία των ηρώων πεσόντων Σταύρου Δ. Σαχίνη, Αναστασίου Δ. Τσαμαδού και Χ. Αναγνωσταρά καθώς και του Ιταλού φιλέλληνα Σαντόρε ντι Σανταρόζα για την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων.
Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρης Δημήτριος, δήλωσε τα εξής: « Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με την παρουσία σας σήμερα τιμάτε την μνήμη των ηρώων που δώσανε την ζωή τους για την ελευθερία αυτού εδώ του τόπου. Των ηρώων που με το σθένος και την ανδρεία τους θυσίασαν την ζωή τους για να αποτάξουν τον αιγυπτιακό στόλο. ΉΡΩΕΣ που πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας. Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια που ζω και κατάγομαι από τούτον εδώ τον ιστορικό τόπο.»
Ανάμεσα σε όσους έδωσαν το παρόν ήταν η κα Margherita Bovicelli Πρόξενος της Ιταλικής Πρεσβείας της νοτίου Πελοποννήσου, απόγονος του ήρωα Χ. Αναγνωσταρά ο κος Παναγιώτης Κορομηλάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου – Νέστορος κ. Χαραμαράς Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου κ. Γουρνάς Ηλίας, ο πολιτευτής κος Φιλιππόπουλος Λεωνίδας καθώς και διευθυντές των σχολείων της Πύλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button