ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Σημαντική ημερίδα για τον τουρισμό στην Κυπαρισσία

 

alekos papado


Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου – Κυθήρων διοργανώνει διημερίδα  στο Ναύπλιο και την Κυπαρισσία με σκοπό την διαρκή ενημέρωση και την εκπαίδευση όλων των επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό. Χθες διεξήχθη η πρώτη εκδήλωση στο Ναύπλιο και σήμερα διεξάγεται στην Κυπαρισσία η δεύτερη, υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας, με θέμα «Προκλήσεις και προοπτικές για τον Τουρισμό», στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος».
Η διημερίδα αυτή σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρο Οικονόμου, διεξάγεται στα πλαίσια υλοποίησης απόφασης της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, με σκοπό να έρθει σε άμεση επαφή η Διοίκηση με τα μέλη της, αλλά και  την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας. 
Στη σημερινή εκδήλωση έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Τουριστικών Καταλυμάτων από ολόκληρη την Ελλάδα και η ηγεσία της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., μέλος της οποίας είναι και η Ομοσπονδία Πελοποννήσου.
Το δε πρόγραμμα έχει ως εξής:
Ώρα 18.30 – 19.00 Προσέλευση
Ώρα 19.00 – 19.15 Έναρξη – Χαιρετισμοί
Ώρα 19.15 – 20.30 Προσκεκλημένοι Ομιλητές:
Λαγός Δημήτριος, καθηγητής Τουριστικής Οικονομίας και πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Αιγαίου, «Τουριστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Προβλήματα και Προοπτικές», Μανιάτης Δημήτριος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, «Στρατηγικός Σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου», Παρασκευόπουλος Αντώνιος, διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας, «Σύγχρονες απόψεις για τον Τουρισμό σε σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα», Βαρελάς Σωτήριος, διδάκτωρ Διοίκησης Επιχειρήσεων, MBA-TQM ειδικός σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «Οικονομία Διαμοιρασμού και προκλήσεις για τα μη κύρια καταλύματα».
Ώρα 20.30-21.00 Συζήτηση – Ερωτήσεις των συμμετεχόντων – Συμπεράσματα. Λήξη.
Στο χώρο υποδοχής της αίθουσας θα στηθεί τραπέζι προϊόντων του τόπου με τη βοήθεια των παραγωγών του Δήμου Τριφυλίας και του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας «ΓΑΙΑ».
Επίσης, σήμερα και αύριο τα μέλη της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. και της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου – Κυθήρων θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς και τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη, όπου θα τους υποδεχθεί και φιλοξενήσει ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος.
Αύριο θα προσφερθεί στους φιλοξενούμενους «καλάθι πρωινού γεύματος» με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button