Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Στις 13 Μαρτίου ο διαγωνισμός για τη Μαρίνα Πύλου

ksnm-prasino-fos-gia-tin-aksiopoiisi-tis-marinas-pulou


Σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, ο διαγωνισμός για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για μακροχρόνια μίσθωση της Μαρίνας Πύλου θα διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρίνα Πύλου βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου. Με βάση το νέο Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο, το οποίο βρίσκεται υπό τη διαδικασία έγκρισης από τα αρμόδια όργανα, θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 129 σκαφών με μήκος από 8  έως 30 μ.
Το ΤΑΙΠΕΔ δεσμεύτηκε ότι για την εκπόνηση των μελλοντικών μελετών και ειδικά της πολεοδομικής, θα είναι σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, που θα δίνουν τις κατευθύνσεις ώστε να υπάρχει προστασία του πολιτιστικού αγαθού και να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις, όπως συμβαίνει συχνά.
Σύμφωνα με τους περιορισμούς, το ύψος των νέων κτηρίων της μαρίνας δε θα υπερβαίνει τα 7,5 μέτρα με υποχρεωτική στέγη έως 4,5 μέτρα, κατά τα πρότυπα του οικισμού της Πύλου, ενώ στις νέες κατασκευές θα διατηρούνται τα παραδοσιακά μορφολογικά χαρακτηριστικά.
Επίσης, διατηρείται η υφιστάμενη πρόσβαση της μαρίνας στον οικισμό της Πύλου χωρίς διαπλάτυνση, όπως ζητούσε το ΤΑΙΠΕΔ, κάτι που θα αλλοίωνε το περιβάλλον και τη φυσιογνωμία του ιστορικού τόπου, ενώ θα κατασκευαστεί και ξύλινο πεζοδρόμιο. Η παρέμβαση για τη μαρίνα, ωστόσο, προβλέπει δύο πλωτές εξέδρες στο εσωτερικό του λιμανιού και ξύλινο επιθαλάσσιο διάδρομο για τη διέλευση του κόσμου.
Υπέρ της επένδυσης τάσσεται και το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής κοινωνίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη. Ωστόσο κι εκείνοι ζητούν να τεθούν όροι από το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να μην αλλοιώνεται το πολιτιστικό αγαθό της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button