ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Στις 7 Ιουνίου η δημοπράτηση του Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων – Στις 682.335,25 ευρώ η δαπάνη ανακατασκευής

toyristiko


Το κόστος των εργασιών ανακατασκευής του Τουριστικού Ξενώνα ανέρχεται στις 682.335,25 ευρώ.

Με σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας καθορίστηκαν οι όροι διεξαγωγής της δημοπρασίας για την εκμίσθωση Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων στη θέση «Προφήτης Ηλίας». Η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική, πλειοδοτική για την ανάδειξη αναδόχου – μισθωτή και θα διεξαχθεί ενώπιον της Επιτροπής διενέργειας των δημοπρασιών την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 από τις 10.30 το πρωί έως και τις 12.30 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία.

Το συνολικό κόστος εργασιών ανακατασκευής του Τουριστικού Ξενώνα ανέρχεται στις 682.335,25 ευρώ. Το ποσό προκύπτει από το σύνολο των δύο μελετών που έχουν ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Τριφυλίας, με την πρώτη να αφορά τις εργασίες ενίσχυσης του κτιρίου και είναι συνολικού κόστους 119.750,53 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, ενώ η δεύτερη αφορά τις εργασίες ανακαίνισης συνολικού κόστους 519.184, 71 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. Ο μισθωτής που θα προκύψει από την δημοπρασία υποχρεούται στην έκδοση άδειας δόμησης (για τις εργασίες ανακατασκευής) ενώ υποχρεούται να τελειώσει τις εργασίες σε διάστημα 8 μηνών.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε πενήντα (50) χρόνια, αρχίζει δε από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, ημερομηνία την οποία θα φέρει και το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής του μισθίου. Ως ελάχιστο όριο εκκίνησης της δημοπρασίας του ακινήτου ορίζεται το ποσό των χιλίων εκατόν πενήντα ευρώ, 1150,00€/μήνα. Για να γίνει δεκτή η πρώτη προσφορά θα πρέπει να υπερβαίνει το ελάχιστο όριο εκκίνησης κατά πενήντα ευρώ (50,00€) και κάθε αντιπροσφορά να είναι επίσης ανώτερη τουλάχιστον κατά πενήντα ευρώ (50,00€) της προηγουμένης.

Το μηνιαίο μίσθωμα που θα προκύψει από τη Δημοπρασία, θα συμψηφίζεται, με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και κατά ποσοστό 100%, ετησίως, με το ποσό που αναλογεί, στη δαπάνη επισκευής του ακινήτου, έως ότου αποσβεστεί πλήρως το ποσό της δαπάνης επισκευής. Το μίσθωμα που θα επιτευχθεί, θα ισχύσει για δύο (2) χρόνια και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως μετά το δεύτερο χρόνο, και για τα επόμενα μισθωτικά έτη, κατά ποσοστό δύο τοις εκατό (2%), ετησίως, επί του εκάστοτε καταβαλλομένου μισθώματος.

Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας, ως εγγύηση συμμετοχής, γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για παρακατάθεση σε αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στη δημοπρασία ή άλλον που ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ποσού ίσου με το δέκα τοις εκατό (10%) του συνόλου των μισθωμάτων ενός έτους επί του οριζόμενου στην διακήρυξη ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς, (1150,00€ + 50,00€ = 1200,00€ Χ 12μήνες = 14.400,00€ Χ 10% = 1.440,00€) ήτοι το ποσό των   1.440,00 Ευρώ.

Η παραπάνω εγγύηση συμμετοχής θα επιστραφεί σε όλους όσους έλαβαν μέρος αλλά δεν αναδείχθηκαν τελευταίοι πλειοδότες, μετά την έγκριση του πρακτικού της δημοπρασίας. Ο πλειοδότης υποχρεούται κατά την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης, να προσκομίσει και να καταθέσει εγγυητική επιστολή τραπέζης ή γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, για την καλή και έγκαιρη εκτέλεσή των υποχρεωτικών έργων που προτείνονται, ποσού ίσου με το 5% επί του καθαρού ποσού του Προϋπολογισμού των Μελετών της Τεχνική Υπηρεσίας (550.270,36€ Χ 5% =27.513,52€), ήτοι 27.513,52€

Αντιρρήσεις από τον Ανδρινόπουλο για το μίσθωμα

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, Στάθης Ανδρινόπουλος, αφού εξέφρασε για ακόμη μια φορά τις αντιρρήσεις του όσον αφορά τη μεγάλη διάρκεια εκμίσθωσης στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόταση ανάπλασης που παρουσίασε η δημοτική ομάδα του. Ο κ. Ανδρινόπουλος έκανε αναφορά και στο ύψος του μισθώματος θεωρώντας πως από το συνολικό κόστος των εργασιών ανακατασκευής (682.335,25 ευρώ), στο οποίο συνυπολογίζεται και το ΦΠΑ αν αφαιρεθεί το ποσό του φόρου το οποίο είναι περίπου 135.000 ευρώ τότε το κοστολόγιο είναι μικρότερο και οποιοσδήποτε επιχειρηματίας ή φυσικό πρόσωπο προκύψει από τη διαδικασία απαλλάσσεται από το ΦΠΑ. Ο κ. Ανδρινόπουλος τόνισε πως το καθαρό ποσό δεν είναι 680.000 ευρώ ζητώντας να υπολογισθεί το ενοίκιο με το πραγματικό ποσό που θα δαπανηθεί, αφαιρώντας το ΦΠΑ. Για το λόγο αυτό τόσο ο ίδιος όσο και η Ιωάννα Μαραβελή ψήφησαν λευκό για τους όρους δημοπράτησης και όχι γιατί δεν συμφωνούν με την ανακατασκευή του τουριστικού ξενώνα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button