Τοπικά Νέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα για την υγεία του λαού και το εισόδημα των εργαζομένων

Μέτρα για την υγεία του λαού, έξω από τη λογική του κόστους οφέλους και τη στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων ζήτησαν Σωματεία της περιοχής που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη 25 Γενάρη, με παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και με αίτημα “Κανένα σπίτι εργάτη χωρίς ρεύμα”…

Στη χθεσινή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία μίλησαν ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Κατσούλης, η πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Χρύσα Μάλλιου,  ο γραμματέας του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Γιάννης Λαγογιάννης και ο Γιάννης Τζαβάρας από το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν συμφωνήσει τα Σωματεία που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις είναι:

  1. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο το πληθυσμό. Να επεκταθούν τα κλιμάκια και τα ωράρια ελέγχων, με δωρεάν τεστ μέχρι το βράδυ. Άμεσα να βγουν κινητά κλιμάκια  για τεστ στις βιομηχανικές περιοχές Μεσσήνης-Μελιγαλά και άλλους μεγάλους χώρους δουλειάς.
  2. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.

Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων στις βιομηχανικές ζώνες Μεσσήνης και Μελιγαλά και στις μεγάλες επιχειρήσεις του νομού με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.

Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

  1. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού,  χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.
  2. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του νοσοκομείου Καλαμάτας και των δομών Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, με νέες ΜΕΘ.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Είναι πρόκληση μεγάλο γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο του Νομού να λειτουργεί απρόσκοπτα και να κερδοφορεί πάνω στο διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Να ξεπαγώσουν τώρα όλα τα χειρουργεία και τα τακτικά ιατρεία.

  1. Μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button