Τοπικά Νέα

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στην ΕΡΤ1

Σήμερα το πρωί ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» και ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας μίλησαν ζωντανά από την Κυπαρισσία για τα προβλήματα του Νοσοκομείου στην εκπομπή της ΕΡΤ 1, “απευθείας”, με τους Μάριον Μιχελιδάκη και τον Κώστα Λασκαράτο.

Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σημειώνονται τα εξής:

Σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου είχαμε την ευκαιρία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσιας να εκθέσουμε τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κυπαρισσιας, σε πανελλαδικό επίπεδο, σε απευθείας μετάδοση από την Κυπαρισσία, μέσω της εκπομπής “Απευθείας” της ΕΡΤ1, όπως επίσης και από το μεσημβρινό αλλά και το βραδινό δελτίο της ΕΡΤ1.

Σε κάθε περίπτωση θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μας μέχρι της έμπρακτη επίλυση των προβλημάτων του νοσηλευτικού μας ιδρύματος και μέχρι, την ικανοποίηση των κάτωθι οκτώ αιτημάτων τα οποία και έχουν τεθεί.

1. Επαναφορά των μετακινημένων ιατρών χειρουργού επιμελητή α’ και αναισθησιολόγου επιμελητή α’, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των χειρουργείων και της Χειρουργικής Κλινικής.

2. Ταυτόχρονα, ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί στις εφημερίες.

3. Πρόσληψη επικουρικών ιατρών στις εξής ειδικότητες: Παθολογίας, Παιδιατρικής, Καρδιολογίας, Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Νεφρολογικής, Ορθοπαιδικής και Ακτινολογικού, με επιχορήγηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου.

4. Προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των ιατρών του ΕΣΥ, βάσει του οργανισμού του 2012, με ταυτόχρονη δημιουργία κινήτρων για τους νέους γιατρούς. Διότι με τις παρούσες συνθήκες κανείς γιατρός δεν ενδιαφέρεται να καταλάβει κενή οργανική θέση στο νοσοκομείο μας, όταν αυτό υπολειτουργεί, ώστε να μην μπορεί να ασκήσει τα ιατρικά του καθήκοντα και να παράγει έργο.

5. Προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων σε: επιστημονικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό.

6. Αμεση πλήρωση της θέσης του αναπληρωτή διοικητή, που παραμένει κενή μετά την αποδοχή παραίτησης του προκατόχου στις 3/6/2019. Και ενώ η θητεία του αναπληρωτή διοικητή έληξε στις 31/8/2019, η θέση δεν προκηρύχθηκε στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ στις 16/9/2019 για την κάλυψη της κενής θέσης αναπληρωτή διοικητή σε νοσοκομείο του ΕΣΥ. Προκαλεί εύλογα ερωτήματα για ποιον λόγο δεν έγινε η προκήρυξη της θέσης του αναπληρωτή διοικητή για το νοσοκομείο μας, όπου με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε η νέα διοίκηση θα μπορούσε να δώσει λύσεις.

7. Αναδιαμόρφωση του οργανισμού του 2012 και αύξηση των κενών θέσεων σε όλους τους τομείς, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των τμημάτων του.

8. Απώτερος στόχος μας είναι η αποσύνδεση του νοσοκομείου μας από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και η επαναφορά του στο προ του 2012 καθεστώς λειτουργίας, προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτη η λειτουργία του και η διαχείριση των προβλημάτων του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button