Τοπικά Νέα

Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο

Λιτός, χωρίς λιτανεία και χωρίς επίσημους προσκεκλημένους Μητροπολίτες, θα είναι και ο φετινός εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά λόγω του κορωνοϊού.

Φέτος, όπως και πέρυσι, δεν θα πραγματοποιηθεί λιτανεία, ούτε και αγρυπνία την παραμονή, ενώ ο αριθμός των ατόμων εντός του ναού θα είναι αυστηρά περιορισμένος σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα.

Σήμερα Τετάρτη, παραμονή της γιορτής και ώρα 5.30 μ.μ. θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, ενώ δεν θα τελεστεί η ιερά αγρυπνία. Αύριο, ανήμερα της γιορτής, 7-8.30 το πρωί θα τελεστεί ο όρθρος και 8.30-10 η θεία λειτουργία, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων.

Εντός του ναού κατά την ώρα των ιερών ακολουθιών θα παρευρίσκονται τόσοι εκκλησιαζόμενοι όσοι προβλέπονται από τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά της διασποράς του κοωνοϊού. Οι προσκυνητές θα μπορούν να εισέρχονται από τη δυτική πύλη του ναού και να εξέρχονται από τη νοτιοδυτική, τηρώντας επακριβώς τα προβλεπόμενα μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, 1 άτομο/25 τετραγωνικά).

Την Κυριακή 13 του μήνα θα τελεστεί η απόδοση της εορτής του αγίου μαζί με το μνημόσυνο των κτιτόρων του ναού και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button