ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου η επαναληπτική δημοπρασία για το Τουριστικό Γαργαλιάνων

toyristiko


Η δημοπρασία θα διεξαχθεί ενώπιον της Επιτροπής διενέργειας των δημοπρασιών των διατάξεων στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Τριφυλίας διακηρύσσει επαναληπτική φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου – μισθωτή, προκειμένου να εκμισθώσει και να αξιοποιήσει το ακίνητο  του «Δημοτικού Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων» το οποίο βρίσκεται στη θέση «Προφήτης Ηλίας» της δ.κ Γαργαλιάνων, με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας πενήντα (50) έτη.

Το προς μίσθωση ακίνητο βρίσκεται εντός γηπέδου συνολικής επιφάνειας 2837,20 και πρόκειται για κτίριο που αποτελείται από ισόγειο και όροφο συνολικού εμβαδού 647,83m2. Λόγω κλίσης τμήμα του ισογείου εμβαδού 212,08m2 δεν είναι επιχωμένο και για το λόγο αυτό προσμετράται στο σ.δ του γηπέδου.

Το παραπάνω ακίνητο εκμισθώνεται στην πραγματική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα (ως έχει) με σκοπό μετά τις εργασίες επισκευής και πλήρους ανακαίνισης του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου αλλά και τις εργασίες ενίσχυσης του Φ.Ο οργανισμού, σύμφωνα με τις Μελέτες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, να καταστεί λειτουργικό.

Η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών καθίσταται υποχρεωτική για το μισθωτή, με προϋπολογιζόμενο κόστος 550,270,36€ μη συμπεριλαμβανομένου του  ΦΠΑ 24%, σύμφωνα με τις Μελέτες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας.

Ως ελάχιστο όριο εκκίνησης της δημοπρασίας του ακινήτου ορίζεται το ποσό των χιλίων εκατόν πενήντα ευρώ, 1150,00€/μήνα.

Για να γίνει δεκτή η πρώτη προσφορά θα πρέπει να υπερβαίνει το ελάχιστο όριο εκκίνησης κατά πενήντα ευρώ (50,00€) και κάθε αντιπροσφορά να είναι επίσης ανώτερη τουλάχιστον κατά πενήντα ευρώ (50,00€) της προηγουμένης.

Το μηνιαίο μίσθωμα που θα προκύψει από τη Δημοπρασία, θα συμψηφίζεται, με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και κατά ποσοστό 100%, ετησίως, με το ποσό που αναλογεί, στη δαπάνη των εργασιών επισκευής του ακινήτου, έως ότου αποσβεστεί πλήρως το ποσό  αυτό.

Η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική και θα διενεργηθεί   την 22 η του μηνός  Δεκεμβρίου του  έτους 2017, ημέρα Παρασκευή και από ώρα 11   :00η πρωινή έως 12:00η μεσημβρινή ενώπιον της Επιτροπής

Διενέργειας Δημοπρασιών Ακινήτων του Δήμου Τριφυλίας, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας, Δημαρχείου 2 Κυπαρισσία, 1ος όροφος.

Η εγγύηση συμμετοχής ορίζεται σε ποσό ίσου με το δέκα τοις εκατό (10%) του συνόλου των μισθωμάτων ενός έτους επί του οριζόμενου στην διακήρυξη ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς, (1150,00€ + 50,00€ = 1200,00€ Χ 12μήνες = 14.400,00€ Χ 10% = 1.440,00€) ήτοι το ποσό των 1.440,00 Ευρώ και απευθύνεται στο Δήμο Τριφυλίας.

Επιπλέον ο πλειοδότης είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει και αξιόχρεο εγγυητή για την υπογραφή των πρακτικών της δημοπρασίας και της σύμβασης μίσθωσης.

Οι διαγωνιζόμενοι πέραν της εγγυητικής επιστολής, πρέπει να προσκομίσουν και τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 14ο  της Διακήρυξης.

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται στο Δήμο Τριφυλίας, Δημαρχείου 2 Κυπαρισσία, 1ος όροφος, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Αρμόδια: Κανελλοπούλου Αθανασία, 2761360721, soulakan1981@yahoo.gr

Πατήστε εδώ να δείτε ολόκληρη την διακήρυξη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button