Τοπικά Νέα

Τιμά και γιορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού η Κυπαρισσία

Σε λειτουργία το πανηγύρι

Η Κυπαρισσία, τιμά και γιορτάζει σήμερα και αύριο την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού με επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Πανηγυρίστρα.

Σήμερα το απόγευμα, παραμονή της εορτής, θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μετά του Ιερού Κλήρου της πόλεως και της Μητροπόλεως, με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα.

Αύριο το πρωί, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής, θα κορυφωθούν οι θρησκευτικές τελετές, μετά τον Όρθρο, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας. Ακολούθως θα γίνει λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας και μαθητών, στους δρόμους που εκτείνεται το μεγάλο και ιστορικό πανηγύρι της Αρκαδιάς!

Κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη βόλτα τους στο πανηγύρι, κάνοντας παράλληλα και μια «στάση» στα υπαίθρια σουβλατζίδικα για παραδοσιακή γουρνοπούλα κ.τ.λ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button