ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Τουριστικό Γαργαλιάνων: Αν δεν βρεθεί επενδυτής ο δήμος εξετάζει την αλλαγή στρατηγικής

 

toyristiko2


Την άποψη ότι ο Τουριστικός Ξενώνας Γαργαλιάνων θα ήταν καλύτερα να μπει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο ο Στάθης Ανδρινόπουλος λέγοντας πως, «ο ξενώνας της Σπάρτης μετά από εντατικές προσπάθειες μπήκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, κάτι τέτοιο ίσως θα έπρεπε να έχουμε κάνει κι εμείς και να μην περιμένουμε να βρεθεί ένας επενδυτής για να χαλάσει 1.000.000 ευρώ. Γιατί δεν είναι μόνο οι απαραίτητες εργασίες για όποιον το πάρει, θα πρέπει κι έπειτα να το εξοπλίσει για να λειτουργήσει. Το θέτω υπόψη και λέω ότι καλό είναι να παρακολουθούμε όλα τα προγράμματα και να προσπαθούμε να τα εκμεταλλευτούμε».

Ο δήμαρχος απατώντας τόνισε το γεγονός ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι διαδικασίες ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ εκφράζοντας την επιθυμία του να βρεθεί επενδυτής στην δημοπρασία που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Ο κ. Κατσίβελας ανέφερε τα εξής, «όσον αφορά για τον ξενώνα που λέτε, ήδη τρέχει μια διαδικασία, ενώ το ΕΣΠΑ δεν έχει ανοίξει ακόμα […] εύχομαι να βρεθεί επενδυτής, έχουμε τη δυνατότητα να την ξανά προκηρύξουμε σε περίπτωση αποτυχίας, όπως και έχουμε την δυνατότητα να πάει σε διαπραγμάτευση με συγκεκριμένους επενδυτές οι οποίοι στο ερχόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να εμφανιστούν στην περιοχή μας αναπτύσσοντας ένα ενδιαφέρον. Μπορούμε να αλλάξουμε την στρατηγική μας αν και εφόσον αυτή η διαδικασία αποτύχει, κατά συνέπεια ας δούμε τώρα τι θα κάνουμε και εύχομαι να βρεθεί επενδυτής».

Να θυμίσουμε πως η δημοπρασία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 από τις 10.30 το πρωί έως και τις 12.30 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία. Η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική, πλειοδοτική για την ανάδειξη αναδόχου – μισθωτή και θα διεξαχθεί ενώπιον της Επιτροπής διενέργειας των δημοπρασιών με το κόστος των εργασιών ανακατασκευής του κτιρίου να ανέρχονται στις 682.335,25 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button