Τοπικά Νέα

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία

Ανακοινώθηκε από το Δήμο Τριφυλίας το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία, με τις εορταστικές εκδηλώσεις να ξεκινούν από τις 26 του μηνός.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των οικιών ολόκληρης της περιοχής.
Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της Άνω Πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους. Απόδοση τιμών από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.
Στις 11.30 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα της Ελληνίδας Μητέρας Ελένης Ιωαννίδη, στην οδό Αθανασίου Ιωαννίδη από τους: δήμαρχο Τριφυλίας, εκπρόσωπο της οικογένειας Ιωαννίδη, μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας.
Απόδοση τιμών από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.

Στις 5.30 μ.μ. θα γίνει εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.
Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, από το πρωί οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα. Στον ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στις 10 π.μ. θα γίνει επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του ιερού κλήρου.
Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί εντός του ναού ο πανηγυρικός της ημέρας από τη Δέσποινα Θεοδοσάκη, φιλόλογο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας.
Στη συνέχεια θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις στον αύλειο χώρο του ναού, μπροστά από τις προτομές των ηρώων της Επανάστασης 1821 μητροπολίτου Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και πρωτοσύγκελλου Αμβροσίου Φραντζή: Επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Προσκλητήριο πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο (1940 – 1941). Κατάθεση στεφάνων. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τους ήρωες. Εθνικός ύμνος από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.
Στις 11.30 π.μ. στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου θα αρχίσει η παρέλαση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, μπροστά από τους επισήμους και τον λαό της πόλης.
Μετά το τέλος της παρέλασης στην κεντρική πλατεία θα παρουσιαστούν χοροί από τον Μορφωτικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button