Τοπικά Νέα

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας για το άνοιγμα των καταστημάτων

Δείτε τι αναφέρει ανακοίνωση

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα περιόδευσε χθες Κυριακή 16 Μάη στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας, όπου με κοινή υπουργική απόφαση που είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή 14 Μάη, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν  «προαιρετικά» τις Κυριακές 16 και 23 Μάη!

Ενώ όλα τα εμπορικά καταστήματα στην Καλαμάτα ήταν κλειστά, τα μόνα που ήταν ανοιχτά ήταν οι μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες στο κέντρο της πόλης, αποδεικνύοντας έτσι ότι το διαχρονικό χτύπημα στην Κυριακάτικη αργία είναι απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων για την εξασφάλιση των κερδών τους και η κυβέρνηση τους δίνει όλα όσα χρειάζονται για να το πετύχουν. Αυτό κάνει με την Κυριακάτικη Αργία, αυτό θέλει να κάνει με το νομοσχέδιο – έκτρωμα που παρουσίασε πριν λίγες ημέρες και θέλει να φέρει για ψήφιση στη Βουλή.

Οι εμποροϋπάλληλοι εξέφρασαν την αγανάκτηση τους στους αντιπροσώπους του συνδικάτου, γιατί Παρασκευή μεσημέρι έμαθαν ότι θα δουλέψουν την Κυριακή 16/5 όπως δουλέψαν και την προηγούμενη 9/5, όπως θα δουλέψουν και την επόμενη 23/5 και κάθε Κυριακή γιατί αυτό απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η εξασφάλιση των κερδών τους.

Συζήτησαν με τους εργαζόμενους για το διαχρονικό χτύπημα στην Κυριακάτικη αργία, τα ατελείωτα ωράρια εργασίας, τη δουλειά μέχρι εξαντλήσεων σε γιορτές και εκπτωτικές περιόδους που επιβλήθηκαν με το έτσι θέλω τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέλη του συνδικάτου κάλεσαν τους εμποροϋπαλλήλους να σπάσουν το φόβο, να βγουν μπροστά, αγωνιστικά, να γίνουν μέλη του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, να αγωνιστούν  για τη ζωή και τα δικαιώματα τους, για ελεύθερο χρόνο, ξεκούραση, γι’ αυτούς και τις οικογένειες τους.  Μέσα από τις γραμμές του συνδικάτου, το δυνάμωμα του συλλογικού αγώνα να μην επιτρέψουν να περάσει ο σχεδιασμός για την απελευθέρωση της Κυριακής αργίας, τις ανατροπές του αιώνα! Να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα που απελευθερώνει το ωράριο, καταργεί το 8ωρο, φέρνει την 10ώρη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Μας θέλουν είλωτες και όχι εργαζόμενους. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. το είπε και το έκανε να γίνουμε Βαλκάνια σε μισθούς και εργασιακές συνθήκες. Η ζωή μας θυσία στα κέρδη και όποιος ζήσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button