ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Υπέρ του Τμήματος Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας το Δ.Σ. Τριφυλίας

 

sxoleio-mas


ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση εκφράζοντας την αρωγή του Δήμου τονίστηκε στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας, στο κοινό αίτημα που εξέδωσαν ο Σύλλογος καθηγητών, εκπαιδευτικοί, η Β ΕΛΜΕ, το 15μελές συμβούλιο και ο Σύλλογος γονέων Κηδεομόνων του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας να παραμείνει το Τμήμα Πληροφορικής που λειτουργούσε πλήρως από την αρχή της χρονιάς αλλά δεν εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας.. Όλες οι παρατάξεις εξέφρασαν την υποστήριξη στο δίκαιο αίτημα των φορέων του σχολείου που καλύπτει μεγάλη γεωγραφική περιοχή στη Τριφυλία και νότια Ηλεία, καθώς και τις χιλιομετρικές αποστάσεις από την Καλαμάτα.

Στη συνεδρίαση που ήρθε το ψήφισμα διαμαρτυρίας μαθητών και εκπαιδευτικών προς το υπουργείο, τονίστηκε ότι και το Δ.Σ. Τριφυλίας θα εκδώσει ψήφισμα για την διατήρηση του τμήματος που είναι μάλιστα διαχρονικά ενεργό στη περιοχή μας. Για το τμήμα Πληροφορικής ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας μίλησε για τεράστια αδικία προς τους μαθητές με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής που καλύπτουν την λειτουργία ολιγομελών τμημάτων αλλά και την κατεύθυνση των μαθητών που επιθυμούν να φοιτήσουν στο κλάδο που επιθυμούν, καθώς η Τεχνική εκπαίδευση αποτελεί βάση για την αγορά εργασίας.
Ιωάννης Μποζίκας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button