Πελοπόννησος

Τοπικά Νέα Προς πώληση επτά ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο – Ένα από αυτά στη Μεσσηνία

Η ιστοσελίδα Tornos news που ασχολείται εκτενώς με θέματα τουρισμού προχώρησε σε εκτενή έρευνα σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους πώλησης για την αγορά και πώληση ακινήτων από την 1η έως τις 30 Απριλίου.

Ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων μπορεί να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφεται στην έρευνα, αν ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν και άλλοι διαδικτυακοί τόποι που διαθέτουν αγγελίες με το εν λόγω περιεχόμενο.

Επίσης, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν τη πώληση των μονάδων τους και χρησιμοποιούν για λόγους εμπιστευτικότητας άλλα κανάλια εξεύρεσης αγοραστών. Οι τιμές των προς πώληση ξενοδοχείων, διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά αλλά και τα αστέρια που διαθέτουν.

 

Οι τιμές των προς πώληση ξενοδοχείων, διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά αλλά και τα αστέρια που διαθέτουν. Για παράδειγμα, αγγελία πώλησης που αφορά σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Ομόνοιας στην Αθήνα, 1.800 τ.μ., 50 δωματίων, κατασκευής του 1965 και τελευταίας ανακαίνισης το 2005, έναντι 3,9 εκατ. ευρώ. Στην ευρύτερη Αττική, εμφανίζονται περιοχές που δεν υπήρχαν στην έρευνα του προηγούμενου μήνα, όπως είναι για παράδειγμα τα νησιά του Αργοσαρωνικού και το Πόρτο Ράφτη,  με τις τιμές των ξενοδοχείων να κυμαίνονται από 330.000 ευρώ έως 3,5 εκατ. ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη, την ημερομηνία ολοκλήρωσης της έρευνας, αναρτήθηκε αγγελία πώλησης ξενοδοχείου 21 δωματίων στο ιστορικό κέντρο,  στην τιμή του 1,8 εκατ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, έντονη παρατηρείται η προσφορά σε ξενοδοχεία των Κυκλάδων. Ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου, αναρτήθηκαν αγγελίες πώλησης ξενοδοχείων σε Μύκονο και Σαντορίνη. Στη μεν Μύκονο,  ξενοδοχείο 2.000 τ.μ. 5 αστέρων του 2019, με άδεια επέκτασης, 55 δωματίων, προσφέρεται στην τιμή των 23 εκατ. ευρώ, ενώ στη Σαντορίνη νεόδμητο ξενοδοχείο 651 τ.μ. με πάρκινγκ, 400 μ. από την παραλία του Βουρβούλου, προσφέρεται στην τιμή των 3.950.000 εκατ. ευρώ.

Δείτε τα ξενοδοχεία προς πώληση ανά προορισμό:

Αθήνα

Κέντρο Αθήνας: 4

Υπόλοιπο Αττικής: 2 σε Πόρτο Ράφτη και Αίγινα

Θεσσαλονίκη: 1

Χαλκιδική:  4 ξενοδοχεία, σε Νέα Ποτίδαια, Νικήτη και Καλλιθέα

Πιερία: 5 ξενοδοχεία στην Παραλία

Θράκη: 1 στην Κομοτηνή

Έδεσσα:1

Ιωάννινα: 1

Ιόνια νησιά:

Κέρκυρα: 5

Ζάκυνθος: 1

Δωδεκάνησα: 7 ξενοδοχεία σε Κω, Ρόδο, Κάρπαθο

Κρήτη:

Ρέθυμνο: 1

Κυκλάδες:

21 ξενοδοχεία- 8 σε Μύκονο, 9 σε Σαντορίνη και από 1 σε Πάρο, Μήλο, Σύρο και Άνδρο.

Σποράδες: 1 στη Σκιάθο

Εύβοια: 3 σε Ελληνικά, Νέο Πύργο και Λίμνη

Σάμος: 2

Λέσβος:2

Χίος:3

Πελοπόννησος: 4 σε Βυτίνα Αρκαδίας, Αροανία Αχαΐας, Στούπα Μεσσηνίας και Μυκήνες Αργολίδας

Μαγνησία: 1

Λάρισα: 1

Φωκίδα: 3 σε Δελφούς και Τολοφώνα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button