Κόσμος

Τουρκία: Στη Σμύρνη χτίζουν γειτονιά με πολυκατοικίες και την ονομάζουν Σαντορίνη!

Την ώρα που η Αγκυρα συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, Τούρκος κατασκευαστής δημιουργεί ένα μπλοκ κατοικιών στη Σμύρνη με το όνομα «Σαντορίνη».

Οπως καταλαβαίνει κανείς από την ονομασία του έργου, Park Life Σαντορίνη (Park Yaşam Santorini), είναι εμπνευσμένη από τη Σαντορίνη, το αγαπημένο νησί για διακοπές στην Ελλάδα, όπως αναφέρει ο κατασκευαστής στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Μilliyet», η Τουρκία αποκτά την δική της Σαντορίνη, σε μία από τις καλύτερες περιοχές της Σμύρνης.

Βέβαια το συγκρότημα «Σαντορίνη» στη Σμύρνη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων. Ενδεικτικό είναι πως στο κέντρο του συγκροτήματος ο κατασκευαστής έχει τοποθετήσει έναν παραδοσιακό μύλο (βέβαια παραπέμπει περισσότερο σε τοπίο Ολλανδίας). Προφανώς θα μπερδεύτηκε από τους γνωστούς μύλους της Μυκόνου.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, πρόκειται για μία γειτονιά που θα καταλαμβάνει έκταση 21.000 τετραγωνικών μέτρων. Το έργο θα αποτελείται από 507 συγκροτήματα διαμερισμάτων, καθώς και 17 μονοκατοικίες. Το Park Life Σαντορίνη θα καταλαμβάνει μία έκταση  52 τετραγώνων με συγκροτήματα των 5 και 8 ορόφων. Τα διαμερίσματα θα έχουν εμβαδόν από 53 έως 114 τετραγωνικά μέτρα. Οι τιμές των ακινήτων ξεκινούν από 228.000 τουρκικές λίρες.

Οι κατόψεις των σπιτιών 

Το μικρότερο, με εμβαδόν 53,24 τ.μ.:

Το μεγαλύτερο, με εμβαδόν 175,57 τ.μ.:

Το συγκρότημα κατοικιών «Σαντορίνη» στη Σμύρνη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button