Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Το κρύο και η βροχή «πάγωσαν» την κίνηση στην αγορά της Καλαμάτας

Δε στάθηκε σύμμαχος χθες ο καιρός στην κίνηση των καταστημάτων, αφού η βροχή και το κρύο κράτησαν τους καταναλωτές μακριά.
Αυξημένη, πάντως, ήταν η κίνηση στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, όπου μάλιστα είχε στηθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση,  καθώς τα τμήματα του Πολιτιστικού – Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας διασκέδαζαν τον κόσμο, ενώ μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος προσέφεραν καλαματιανή μακαρονάδα.
Νοτιότερα τώρα και ειδικότερα στο κέντρο, η κίνηση ήταν υποτονική, με τους περισσότερους καταναλωτές να μην κυκλοφορούν, αφού μέχρι αργά το μεσημέρι έβρεχε, ενώ το κρύο ήταν τσουχτερό. Μόλις καλυτέρευσε, ωστόσο, λίγο ο καιρός, τονώθηκε και η κίνηση.
Κρύο, και μάλιστα πιο έντονο, θα υπάρχει και σήμερα, τουλάχιστον όμως δε θα βρέχει, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν ότι «θα ζεσταθεί» η αγορά.
Σήμερα θα ισχύσει το εορταστικό ωράριο, με τα καταστήματα να ανοίγουν στις 11.00 και να κλείνουν στις 6.00 το απόγευμα, ενώ θα ανοίξουν πάλι την Τετάρτη.
Από πλευράς εκδηλώσεων της «Φάρις”, θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία τέσσερις, με την πρώτη να ξεκινά στις 11.00, οπότε θα στηθεί ένα Λούνα Παρκ από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καλαμάτας. Μισή ώρα μετά θα ακολουθήσουν τα
Κάλαντα και Κεράσματα από το Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας. Στις 12.00 θα ψαλούν τα Κάλαντα από το Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας και στις 12.30 θα ξεκινήσει για τα μικρά παιδιά
η εκδήλωση με τίτλο «Γιορτάζουμε με την παρέα του Αϊ Βασίλη», στα παραμυθόσπιτα.
Επίσης, στην Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, στις 11.30, θα ανέβει η παράσταση  «Ο μικρός Μανουήλ και η Σολομώντεια Λύση».

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button