ΕκπαίδευσηΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Το Λύκειο Πεταλιδίου στην Κομοτηνή για να παρουσιάσει την παράσταση με θέμα «Την πατρίδα μ΄ έχασα»

«Την πατρίδα μ΄ έχασα»

Θεατρική, χορευτική παράσταση του Γενικού Λυκείου Πεταλιδίου

στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, Παρασκευή 20 Απριλίου, 11πμ

 

Το Λύκειο Πεταλιδίου Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου, τον Σύλλογο Γυναικών Πεταλιδίου και την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης  θα παρουσιάσει στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής  τη θεατρική, χορευτική παράσταση με θέμα «Την πατρίδα μ΄ έχασα», στο πλαίσιο του Πολιτιστικού προγράμματος που έχει αναλάβει κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμα αναφέρεται στην γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην περιοχή του Πόντου, που πραγματοποιήθηκε από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1924. Στη μνήμη όλων αυτών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική αλήθεια αποφασίσαμε να αναλάβουμε  αυτό το πρόγραμμα, καθώς νιώθουμε ότι  το ιστορικό παρελθόν ζητά δικαίωση.

Η παράσταση αποτελείται από θεατρικό και χορευτικό μέρος και συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό. Μαρτυρίες προσφύγων συνδυασμένες με τις αναμνήσεις και τη ζωή τους στον Πόντο συνθέτουν τον βασικό κορμό της παράστασης, ο οποίος, όμως, πλαισιώνεται από τους ποντιακούς χορούς, οι οποίοι αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των  Ελλήνων του Πόντου.

Γνωρίζοντας ότι η περιοχή της Βόρειας Ελλάδας  έγινε το βασικότερο καταφύγιο των προσφύγων του Πόντου είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να παρουσιάσουμε στην περιοχή της Κομοτηνής την παραπάνω παράσταση και να γίνουμε έτσι μαζί κοινωνοί μιας ιστορικής πραγματικότητας, η οποία πρέπει να μένει συνεχώς ζωντανή, ιδιαίτερα στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button