Κόσμος

Το μυστήριο με τη «μούμια του ιστιοπλοϊκού» ( βίντεο)

Το σκάφος εξαφανίσθηκε πριν χρόνια και βρέθηκε. Δίπλα στον ασύρματο ένα μουμιοποιημένο πτώμα που κατά ένα περίεργο τρόπο δεν έχει λιώσει, προκαλεί μυστήριο.

Τελικά το πτώμα αναγνωρίστηκε ότι ανήκει σε έναν 58χρονο Γερμανό Μάνφρεντ Φριτζ Μπαγιόρατ, το σκάφος του οποίου είχε χαθεί το 2008 κάπου στην Ειρηνικό Ωκεανό.

Το πτώμα του 58χρονου βρισκόταν μέσα στο γραφείο του ασυρμάτου και εκεί μουμιοποιήθηκε. Προφανώς είχε καθίσει εκεί για να εκπέμψει SOS, αλλά δεν τα κατάφερε αφού πέθανε.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως μετά από τόσα χρόνια το πτώμα του Γερμανού δεν είχε λιώσει και είχε διατηρηθεί στην κατάσταση αυτή. Φαίνεται καθαρά ότι κάθεται και διακρίνονται ακόμη και τα μούσια του. Επίσης κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως ένα σκάφος που χάνεται το 2008, περιφέρεται επί 8 χρόνια μέσα στον Ειρηνικό δίχως κανείς να το εντοπίσει και τελικά κατά τύχη το βρίσκουν δυο ψαράδες στα ανοιχτά της θάλασσας στις νότιες Φιλιππίνες.

Ιατροδικαστές που προσπάθησαν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο του διατηρημένου πτώματος είπαν πως ίσως και να οφείλεται στο εξής γεγονός: Οι ξηροί άνεμοι του Ειρηνικού σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον γεμάτο αλάτι θαλασσινό αέρα, μπορεί και να συνέτειναν στη διατήρηση του πτώματος. Πάντως ακόμη και τώρα κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει για τα αίτια θανάτου, ούτε και την ακριβή ημερομηνία θανάτου.

Ο Μάνφρεντ το 2008 χώρισε με τη γυναίκα του και αμέσως μετά μπήκε στο σκάφος του και ξεκίνησε από τη Γερμανία μέχρι τον Ειρηνικό, ένα τεράστιο ταξίδι. Η γυναίκα του πέθανε 2 χρόνια αργότερα από καρκίνο. Ο Μάνφρεντ έχει μια κόρη η οποία είναι καπετάνιος σε εμπορικά πλοία και η οποία θα παραλάβει τη σωρό. Μέχρι το 2009 τα Γερμανικά ΜΜΕ ασχολιόντουσαν με την υπόθεση της εξαφάνισης του Μάνφρεντ και είκαζαν ότι είχε πνιγεί. Θεωρούσαν ότι το πλοίο του είχε βουλιάξει σε κάποια τροπική καταιγίδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button