ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Το πρόγραμμα “Aristoil” στην FoodExpo 2018

Σε τροχιά υλοποίησης οι δράσεις εξωστρέφειας του ευρωπαϊκού διακρατικού προγράμματος Aristoil. Του 1ου προγράμματος που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ως στόχο
την ανάδειξη των υγειοπροστατευτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου.

Η ανταγωνιστικότητα του προϊόντος, η οποία επιτυγχάνεται μέσα σπό την ενσωμάτωση καινοτόμων μεθόδων στην καλλιέργειά του, μπορεί να δώσει μια σημαντική υπεραξία στην “τσέπη” του παραγωγού. Μεγάλος στόχος για το πρόγραμμα,αποτελεί η καθιέρωση της νέας κατηγορίας από την ΕΕ, αυτής με ισχυρισμό υγείας.

Σε πολλά πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο, υλοποιούνται σημαντικές έρευνες που αποδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία.

Πρόσφατα, στη διεθνής έκθεση FoodExpo στην Αθήνα, η ομάδα έργου του Aristoil παρευρέθηκε και παρουσιάσε στους επισκέπτες της έκθεσης το πρωτοποριακό χαρακτήρα του προγράμματος, προσέλκυσε ενδιαφερόμενους παραγωγούς για να ενταχθούν στην ερευνητική διαδικασία και ενημέρωσε τυποποιητές για τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται στην οικονομική αλυσίδα του ελαιολάδου.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Περικλής Μαντάς εμφανώς ικανοποιημένος από την πορεία υλοποίησης του πρώτου χρόνου του προγράμματος, “δεσμεύτηκε” για ανακοινώσεις από την ερευνητική ομάδα που θα γίνουν σύντομα και θα προκαλέσουν σημαντικές εξελίξεις για το ελαιόλαδο που αποτελεί το σημαντικότερο προϊόν της Μεσσηνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button