Τοπικά Νέα

Το πρόγραμμα Invest in Peloponnese παρουσίασε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης

Το πρόγραμμα “Invest in Peloponnese” παρουσίασε σε στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας “ο κ. Τατούλης παρουσίασε το πολυδύναμο επενδυτικό προφίλ της Πελοποννήσου στους τομείς του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, της ακίνητης περιουσίας, της ενέργειας, των μεταφορών και των υπηρεσιών και ανέλυσε το πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας “Invest in Peloponnese”, το οποίο δίνει περιφερειακή διάσταση στη λειτουργία του Invest in Greece και αποτελεί προϊόν συνεργασίας του περιφερειάρχη κ. Τατούλη με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα”.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, “ο κ. Τατούλης επεσήμανε ακόμη την ανάγκη θεσμοθέτησης από την κυβέρνηση του επενδυτικού εργαλείου της Πελοποννήσου στο σύνολο της χώρας σε συνδυασμό με την παροχή δυνατότητας στις Περιφέρειες να νομοθετούν για ζητήματα περιφερειακού ή τοπικού χαρακτήρα, ώστε η προσέγγιση των προβλημάτων να είναι άμεση και πιο στοχευμένη”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Harald Jedlicka Senior Investment Policy Officer Investment and Competition Unit, ο William Scott Mut Senior Investment Policy & Promotion Expert, Macroeconomics, Trade & Investment, ο Marc Reichel Senior Investment Policy Consultant, η Ιωάννα Παντελαίου από την Παγκόσμια Τράπεζα, η Ιωάννα Σαμπράκου από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και οι σύμβουλοι του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, Δημήτρης Κοκκίνης και Χρήστος Χρήστου.   

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button