Αθλητικά

Το σήκωσε η ΑΕΚ στη Ριζούπολη και πάει για φιέστα

Από τη βραδιά της 11ης Μαρτίου η ΑΕΚ ήταν ουσιαστικά σίγουρη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλο αυτό το διάστημα, όμως, δεν μπορούσε να το πανηγυρίσει όπως και όσο ήθελε, λόγω των συνεχών προσφυγών του ΠΑΟΚ στα δικαστήρια. Όλα αυτά, όμως, τελείωσαν οριστικά, όπως τελείωσε και η αναμονή όλων στην Ένωση.

Ο Αραούχο έδωσε το σύνθημα με το ωραίο γκολ που πέτυχε, ο Μάνταλος σήκωσε ψηλά την κούπα και ο Μανόλο Χιμένεθ με τους παίκτες του και τους χιλιάδες οπαδούς τους που κατέκλυσαν τη Ριζούπολη… φεύγουν σφαίρα για Νέα Φιλαδέλφεια, όπου θα στηθεί το πιο όμορφο πάρτι των τελευταίων 24 χρόνων! Τότε, ήταν με το… τρενάκι στο «Νίκος Γκούμας». Τώρα θα είναι με το ανοιχτό πούλμαν που θα καταλήξει μπροστά από την «Αγιά Σοφιά» που έρχεται. Όπως ήρθε η ΑΕΚ!

Το ματς άρχισε με καλή απόκρουση του Μπάρκα σε σουτ του Τσουκαλά στο 4′, με τον ρυθμό να είναι καλός. Σκοπιμότητα, άλλωστε, δεν υπήρχε σε καμία από τις δύο ομάδες, αν και οι παίκτες της ΑΕΚ θα έπρεπε να έχουν το μυαλό τους και στον τελικό του κυπέλλου που ακολουθεί. Ο Λιβάια, για παράδειγμα, μάλλον δεν το σκεφτόταν συνεχώς αυτό, με συνέπεια να δει κίτρινη κάρτα που θα μπορούσε να την αποφύγει, σε μια φάση που πήγε να… υπερασπιστεί τον Αραούχο (28′).

ae4

Η επόμενη συνεργασία τους πάντως, αυτή του 34ου λεπτού, ήταν αρκετά καλύτερη, αφού ο Κροάτης σέντραρε και ο Αργεντίνος κοντρόλαρε με το στήθος και εκτέλεσε με το αριστερό για το 0-1. Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, σε ένα πρώτο 45λεπτο που πέρασε χωρίς τις μεγάλες φάσεις πέραν κάποιων καλών σουτ του, ακόμη μία φορά, ορεξάτου Μπακασέτα.

Στην επανάληψη, όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει, δεν αναμενόταν να δούμε κάτι καλύτερο. Το αντίθετο… Το μυαλό όλων, άλλωστε, ήταν στο πάρτι που θα ακολουθήσει, οπότε τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι τρομερό. Δεν υπήρχε και ιδιαίτερος λόγος άλλωστε, αφού το πιο σημαντικό για την ΑΕΚ ήταν να μη χάσει κάποιον παίκτη ενόψει τελικού. Με αυτή τη λογική αντικαταστάθηκε και ο Λιβάια από τον Χριστοδουλόπουλο νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Λάζαρο να έχει μια καλή προσπάθεια με ανάποδο ψαλίδι στο 89′ αλλά ο Βάντερσον κατάφερε να αποκρούσει. Μπράβο του, όπως μπράβο αξίζει και στους οπαδούς της ΑΕΚ που δεν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αμέσως μετά τη λήξη, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, επιτρέποντας στην ομάδα να χαρεί κανονικά και με το νόμο τη στιγμή της απονομής της κούπας!

Man of the match: Ο Αραούχο, απλά και μόνο για το γκολ που έβαλε. Το οποίο ήταν και ωραίο.

Αδύναμος κρίκος: Είναι άδικο να μπει κάποιος σε αυτή την κατηγορία στο τελευταίο, αδιάφορο, ματς της σεζόν. Ισως ο Παπάζογλου επειδή αποβλήθηκε στο φινάλε.

Στο ύψος του: Ο Μπακασέτας ήταν καλός όπως πάντα, οι Βράνιες και Τσόσιτς επέστρεψαν στη δράση, αλλά ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει στον αρχηγό Μάνταλο, ο οποίος ήταν στην 11άδα για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

ae

Η γκάφα: Θα μπορούσε να την κάνει ο Λιβάια με τα αδικαιολόγητα νεύρα του αλλά την απέφυγε.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Τζοβάρας τελείωσε όπως έπρεπε, χωρίς πολλά-πολλά, την παρεξήγηση ανάμεσα σε Λιβάια-Βάντερσον και από εκεί και πέρα πέρασε απαρατήρητος.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ πέτυχε τον στόχο της, οπότε το συνολικό ταμείο της σεζόν είναι γεμάτο. Απομένει να φανεί αν θα… ξεχειλίσει κιόλας με την κατάκτηση του νταμπλ. Οσο για τον Απόλλωνα, παρέμεινε στην κατηγορία, οπότε γεμάτο το ταμείο και για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βάντερσον, Κοντοές, Τσουκαλάς (77′ Μενδρινός), Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Παπάζογλου, Ελμπάζ (68′ Σιατραβάνης), Στάθης, Χουάρες, Μπαρτολόνι (63′ Καλλέργης).

ae1

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες (63′ Τσόσιτς), Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Χουλτ, Μοράν, Σιμόες, Μάνταλος (84′ Λόπες), Μπακασέτας, Αραούχο, Λιβάια (51′ Χριστοδουλόπουλος).

ae2

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button