Κόσμος

Τραγωδία στην Ιταλία: Tουλάχιστον 22 οι νεκροί από κατάρρευση οδογέφυρας – Αυτοκίνητα έπεσαν από τα 50 μέτρα

Μια οδογέφυρα κατέρρευσε σήμερα στη Γένοβα και ο ιταλός υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως είναι πιθανό να πρόκειται για «τεράστια τραγωδία».

Η κατάρρευση οδογέφυρας την Τρίτη στη Γένοβα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους και ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο ιταλός υφυπουργός Μεταφορών Εντοάρντο Ρίξι.

«Δεν είναι αποδεκτό το γεγονός ότι μια τόσο σημαντική γέφυρα … δεν κατασκευάσθηκε με τρόπο που να αποτρέπει μια κατάρρευση τέτοιου είδους», δήλωσε ο Ρίξι στο SkyNews24, μιλώντας από τη Γένοβα. «Κατέρρευε το κεντρικό τμήμα της γέφυρας».

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την κατάρρευση καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά. Νωρίτερα για «δεκάδες νεκρούς» από την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα έκανε λόγο η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ADNKRONOS.  Η γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A 10, κατέρρευσε το πρωί, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια με τους οδηγούς τους, σύμφωνα με την Rai. Στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, που μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σειρά αυτοκινήτων φέρεται να έπεσε από την ύψους 50 μέτρων γέφυρα Μοράντι.

Η ιταλική τηλεόραση έδειξε εικόνες της γέφυρας που κατέρρευσε, η οποία είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 στον αυτοκινητόδρομο Α10. Εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.

Ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας άμεσης βοήθειας δήλωσε νωρίτερα ότι υπήρχαν «δεκάδες νεκροί», μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos.

 

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης πως είναι πιθανό να υπάρχουν θύματα μετά την κατάρρευση της γέφυρας γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στη διάρκεια καταρρακτώδους βροχόπτωσης.

Η ιταλική τηλεόραση έδειξε εικόνες της γέφυρας που κατέρρευσε, η οποία είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 στον αυτοκινητόδρομο Α10. Εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη».

Ο υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter πως «παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία αυτό που φαίνεται πως είναι μια τεράστια τραγωδία».

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

«Είδα τη γέφυρα να καταρρέει. Σταματήσαμε και στη συνέχεια είδα την τραγωδία», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στην Corriere della Sera.

«Είδα τους ανθρώπους που τρέχουν προς μένα, ξυπόλητοι και τρομοκρατημένοι», ανέφερε άλλος μάρτυρας. «Οι άνθρωποι έφυγαν να έρχονται προς μένα. Ήταν φρικτό».

“Υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα”

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, «υπάρχουν αυτοκίνητα και άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια στην Γένοβα», όπου κατέρρευσε οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο Α 10.

Ο δρόμος έχει καταρρεύσει σε μήκος εκατό μέτρων. H οδογέφυρα κόπηκε στα δύο.

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια με τους οδηγούς τους, σύμφωνα με την Rai. Στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, που μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

*H γέφυρα που κατέρρευσε όπως απεικονίζεται στο Google Maps

Η Γαλλία έτοιμη να προσφέρει βοήθεια

«Η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ιταλίας» και «είναι έτοιμη να προσφέρει όλη την απαραίτητη υποστήριξη», ανέφερε σήμερα στο Twitter ο Εμμανουέλ Μακρόν, μετά την κατάρρευση μιας οδογέφυρας στη Γένοβα που προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων.

«Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα, στους συγγενείς τους και σε ολόκληρο τον ιταλικό λαό», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος ανήρτησε το ίδιο μήνυμα μεταφρασμένο στα ιταλικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button