Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Ειδοποιητήριο από την ΔΟΥ ότι χρωστούσε… 0,01 ευρώ!

Την ώρα που οι πολιτικοί μας παραδέχονται ότι «οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι» δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από την κοινή αυτή διαπίστωση, με αποτέλεσμα η Ελλάς να θυμίζει τον στίχο από το περίφημο τραγούδι που λέει «..αχ πως σε κατάντησαν Ελλάδα σερβιτόρα, στα σκυλάδικα χορεύεις, ταυτότητα γυρεύεις..»

Πολλές φορές οι αναγνώστες μας διηγούνται απίστευτες ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας. Όπως συνέβη σε ηλικιωμένη γυναίκα από την Τριφυλία που ο σύζυγός της έχει αποδημήσει εδώ και 4 χρόνια, αλλά τα ραβασάκια της Εφορίας ήρθαν δύο φορές.

Συγγενής της μετέφερε στη παρέα μας το περιστατικό λέγοντας ότι «είπε στην αρμόδια υπηρεσία να πάει στο κοιμητήριο και να ζητήσει από τον αποβιώσαντα τα χρέη…»

Αλλά έχουμε αποδείξεις ότι όταν οφείλεις στο Κράτος μπορεί να χρεωθείς επ άπειρον.

Όπως συνέβη ξανά στον φίλο αναγνώστη όπως στην φωτογραφία που όφειλε στην αρμόδια ΔΟΥ ένα λεπτό του Ευρώ.

Ακόμη και το ένα λεπτό του ευρώ για την Εφορία φαίνεται έχει μεγάλη αξία.

Τελικά το πλήρωσε και το αποδεικτικό της πληρωμής φόρου που δημοσιεύουμε το αποδεικνύει. Πίνοντας καφέ μας έλεγε πάντως ότι «τόσοι που οφείλουν εκατομμύρια ευρώ και βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους θα ξεκινήσει κάποτε η πολιτεία να αναζητήσει τα οφειλόμενα;».

Kι εμείς την ίδια απορία έχουμε φίλοι αναγνώστες.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button