Κόσμος

Υιοθέτησε ένα κορίτσι 2 ετών – Αυτό που άκουσε την έκανε να δακρύσει

Η επιλογή του να γίνεις ανάδοχος γονέας, είναι μια απόφαση ζωής.

Το να συμφωνήσεις στο να φέρεις στο σπίτι σου ένα παιδάκι για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και με άσχημο παρελθόν, είναι πολύ δύσκολη απόφαση και οι περισσότεροι δεν το κάνουν.

Είναι τρομακτικό να αγαπήσεις ένα παιδί, γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα του πεις αντίο. Ωστόσο, η χαρά, η ασφάλεια και η αγάπη που ξέρεις ότι θα του προσφέρεις έστω και για λίγο, σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα.

Μια ανάδοχη μητέρα, κοινοποίησε δυο λέξεις που της είπε το παιδί που υιοθέτησε, μόλις το καλωσόρισε στο σπίτι της. Λέξεις που την αναστάτωσαν και της έφεραν δάκρυα στα μάτια.

Η Jamie, είναι μια θεοσεβούμενη μητέρα, σύζυγος και ανάδοχη μητέρα. Πρόσφατα εξιστόρησε την ιστορία της, ξεκινώντας κάπως έτσι:

«Περπατά με αυτοπεποίθηση και με χαμόγελο, ξέρει τι θα πει πόνος… είναι δύο χρονών και μέσα σε πέντε μήνες, άλλαξε τέσσερα διαφορετικά σπίτια».

Αφού σύστησε το παιδάκι που υιοθέτησε, μίλησε για τα άλλα της παιδιά.

«Τα άλλα μου παιδιά, της προσέφεραν φιλοξενία και την ξενάγησαν. (Θέλεις να δεις το κρεβάτι σου; Να σου προσφέρουμε ένα σνακ;). Προέφεραν τα παιδικά συναισθήματα».

Όσο όμορφη και αν ήταν η υποδοχή, 11 λεπτά αργότερα η καρδιά της μητέρας ράγισε…

Λίγο μετά την είσοδό της στο νέο της σπίτι, ένα σπίτι γεμάτο από ανθρώπους που δεν είχε γνωρίσει ποτέ πριν – αυτό το δύο ετών κορίτσι κοίταξε την Jamie και είπε: «Κοίτα μαμά!»

Η Jamie εξήγησε: «Για αυτό το μικρό κορίτσι, η λέξη «μαμά» σήμαινε την ενήλικη γυναίκα του σπιτιού. Γνωρίζοντας πέντε διαφορετικές «μαμάδες» μέσα σε πέντε μήνες, δεν είχε ακόμα την ευκαιρία να καταλάβει τι εννοούμε με τον όρο μαμά.»

Η Jamie, ήθελε να μοιραστεί με τον κόσμο τι σημαίνει η λέξη μαμά.

«Μαμά, σημαίνει να αποκοιμάσαι στα χέρια της, να σου μαθαίνει το αλφάβητο. Μαμά σημαίνει να σε βοηθάει με τα μαθήματα του σχολείου, να σου λέει μυστικά για φίλους και να κάθεται έξω από το δοκιμαστήριο. Μαμά σημαίνει αιώνια αγάπη.»

Οι ανάδοχες μητέρες μπορεί να μην έχουν την ευκαιρία να παρέχουν αυτή την αγάπη για μια ζωή, αλλά το κάνουν όσο περισσότερο μπορούν και χρειάζεται στη ζωή του παιδιού.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η ιστορία θα εμπνεύσει και άλλους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σπίτια και τις καρδιές τους, σε παιδιά που το έχουν ανάγκη!

 

 

Tromaktiko

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button