Αγροτικά

Υπογράφτηκε η πρώτη σύμβαση αγρότη με ΔΕΗ για virtual net metering στο νομό Λάρισας

Στις 7 Αυγούστου 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «Περιβαλλοντολόγοι Energy», ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αδειοδότηση σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, φωτοβολταϊκού σταθμού στο πρόγραμμα Virtual Net Metering, ισχύος 80 kw του αγρότη Γεωργίου Ζιάμα, ο οποίος είναι και ο πρώτος παραγωγός στο νομό της Λάρισας, που υπέγραψε τη Σύμβαση Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού με τον Προμηθευτή.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα των σχεδίων Βελτίωσης 4.1.3 και επιδοτείται σε ποσοστό 50%. Έως 15 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάθεσης φακέλου για τα σχέδια βελτίωσης και στο επόμενο τρίμηνο θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή του Φωτοβολταϊκού Σταθμού.

Το συνολικό κόστος του έργου είναι 72.000 ευρώ από τα οποία 36.000 είναι ιδία κεφάλαια και 36.000 επιδότηση από τα Σχέδια Βελτίωσης, ενώ η απόσβεση του έργου αναμένεται να γίνει σε μόλις 3,9 χρόνια.

Το αξιοσημείωτο και το ισχυρό όφελος του κυρίου Ζιάμα, που απορρέει από την υπογραφή της παραπάνω σύμβασης, έγκειται στο γεγονός ότι αναμένεται να εξοικονομεί κάθε χρόνο, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.248 ευρώ. Δηλαδή, αυτά τα χρήματα, αντί να δίνονται κάθε χρόνο στη ΔΕΗ, θα παραμένουν στον επενδυτή αγρότη.

Να επισημάνουμε ότι με τα προγράμματα Net Metering (Αυτοπαραγωγή) και Virtual Net Metering οι αγρότες επιδοτούνται 50–60% από τα Σχέδια Βελτίωσης για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος σε μια αγροτική παροχή, για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ενέργεια και σε άλλες δικές τους παροχές. Η απόσβεση της επένδυσης σε γενικότερο επίπεδο αναμένεται να γίνει σε μόλις 3-4 χρόνια! Το κόστος της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας έχει μειωθεί τόσο ώστε πλέον συμφέρει να είμαστε ‘αυτοπαραγωγοί’, δηλαδή να παράγουμε με δικά μας μέσα την ενέργεια που χρειαζόμαστε αντί να την αγοράζουμε από το δίκτυο.

Ήδη η εταιρεία «Περιβαλλοντολόγοι Energy» έχει προχωρήσει την αδειοδότηση 30 Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Σταθμών που πρόκειται να κατασκευαστούν το επόμενο διάστημα.

Η «Περιβαλλοντολόγοι Energy» ιδρύθηκε το 2007 από την κα Φωτεινή Κούρου, Περιβαλλοντολόγο, με βασικό κίνητρο την πίστη της στην τεράστια προοπτική και δυναμική των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η «Περιβαλλοντολόγοι Energy» είναι πρωτοπόρα, στην κατασκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, διαθέτοντας υψηλή τεχνογνωσία, αξιοπιστία και εξειδικευµένο προσωπικό. Με µεγάλο αριθµό εγκατεστηµένων έργων φωτοβολταϊκών από το 2007 σε όλη την χώρα, εγγυάται τη βέλτιστη επιλογή του εξοπλισµού που σας ταιριάζει και την ποιοτικότερη δυνατή εγκατάσταση στις καλύτερες τιµές. Το Μελετητικό Τμήμα της εταιρείας είναι σε θέση να αναλάβει όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτικές διαδικασίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button