Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Υπογραφή της ευρωπαϊκής χάρτας για την ισότητα στις τοπικές κοινωνίες

DSCN0195_Medium


Την ευρωπαϊκή χάρτα για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων Ευγενίας Κούβελα. Πρόκειται για μία χάρτα που απορρέει από την Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υφίσταται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς θα εφαρμόζεται η ισότητα των δύο φύλων σε όλες τις πολιτικές και τις δράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Με δηλώσεις του, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως, η οποία είναι μεσσηνιακής καταγωγής. Επεσήμανε δε ότι τόνισε προς τη Γενική Γραμματέα πως «ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεργαστεί σε οτιδήποτε ζητηθεί από τη Γενική Γραμματεία και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν στο θέμα της βελτίωσης της θέσης της γυναίκας, γιατί είναι ζήτημα που συνδέεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μία πολιτισμένη κοινωνία, μία ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να θέτει αυτά τα ζητήματα σε απόλυτη προτεραιότητα».
Ο Π. Νίκας ανέφερε ότι «υπάρχει εδώ μία συμβουλευτική δομή για γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σπίτι· αναφέρομαι σε προβλήματα κακοποίησης. Ένα από τα θέματά μας είναι η ολοκλήρωση της δομής αυτής και υπάρχουν και άλλα ζητήματα, τα οποία μπορούμε να προωθήσουμε».
Ο Δήμαρχος επεσήμανε, ακόμη, πως στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη «υπάρχει ένα ποσό της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ περίπου, με το οποίο μπορούμε να ενισχύσουμε δομές προνοιακής φύσεως και μπορούμε να βοηθήσουμε, επίσης, και δομές που συνδέονται με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα».
Ο Δήμαρχος ανέφερε, τέλος, πως ο Δήμος Καλαμάτας θα ανασυγκροτήσει την Επιτροπή Ισότητας στη μεθεπόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη Γενική Γραμματέα, ο Π. Νίκας προσέφερε τοπικά προϊόντα του Δήμου Καλαμάτας, με την ευκαιρία της επίσκεψής της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button