Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Φεύγουν οι πρόσφυγες από την Καλαμάτα αλλά όχι για το “κολαστήριο” της Σάμου

fdb6ab7e4b5bcae80267981bf00673b6_XL


ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ
Σχετικά αίσιο είναι το τέλος της αγωνίας που έζησαν οι 19 πρόσφυγες οι οποίοι κρατούνται επί τρεις εβδομάδες περίπου στο κτίριο της παλιάς νοσηλευτικής σχολής, στο κτιριακό συγκρότημα του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας. Οι πρόσφυγες δεν θα μεταφερθούν τελικά στο «κολαστήριο» του κέντρου κράτησης της Σάμου, όπως είχε αποφασιστεί αρχικά, αλλά στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στην Κυλλήνη, όπου οι συνθήκες παραμονής είναι οπωσδήποτε καλύτερες…

Πρόκειται για δύο οικογένειες, μία από τη Συρία και μία από το ΙΡΑΚ και για συνολικά 19 άτομα, εκ των οποίων τα εννέα παιδιά και ανήλικα. Ορισμένοι από τους πρόσφυγες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και στη Σάμο δεν θα είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν ιατρική φροντίδα, ενώ στο νησί, όπως υπογραμμίζουν οι δύο οικογένειες, οι συνθήκες στο κέντρο κράτησης είναι άθλιες και επικίνδυνες, ιδιαίτερα για τα παιδιά.
Σημειώνεται ότι όλο αυτό το διάστημα τους πρόσφυγες υποστήριξαν προκειμένου να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους και να αποφύγουν τις δυσμενέστερες γι’ αυτούς αποφάσεις η δικηγόρος Χρύσα Καούνη και αλληλέγγυα άτομα από την περιοχή.
Στ.Μ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button