Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Φιλιατρά: Μεγαλειώδη συναυλία από 100 μουσικούς και χορωδούς στο πάρκο Βλαχέρνας

19942984_710990009088901_8986584456647945425_o


Με μια μεγαλειώδη συναυλία από 100 μουσικούς και χορωδούς, η εκδήλωση για την ανάδειξη του ιστορικού διατηρητέου μνημείου της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά. Τετάρτη 12/7/2017 – Πάρκο Βλαχέρνας, ώρα 9:00 μ.μ.
Στην ανάρτησή του ο Σύλλογος Φιλοπρόοδων Φιλιατρών σημειώνει τα εξής:

Οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στο μνημείο της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά έχουν τελειώσει και το μνημείο έχει παραδοθεί στο κοινό. Αισθανόμενοι το χρέος να προστατεύσουμε, να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τους πολιτιστικούς μας πόρους, ο Δήμος Τριφυλίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα πραγματοποιήσουν στις 12 Ιουλίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 μ.μ. μουσική συναυλία της Μικτής Χορωδίας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Οργανισμού Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, στον προαύλιο χώρο του Ναού της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά.

Στην εκδήλωση θα γίνει παράλληλη έκθεση φωτογραφίας της ιστορικής διαδρομής του Ναού. Το μνημείο της Παναγίας της Βλαχέρνας είναι το τρίτο μνημείο που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται στο Δήμο Τριφυλίας μετά το Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη και το Ναό της Ανάληψης στα Φιλιατρά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button