Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΦιλιατρά

Φιλιατρά: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Φιλιατρά, την Κυριακή 22/4/2018 το Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού που συνδιοργανώθηκε  από το επιστημονικό όργανο των γυμναστών, την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής  (ΠΕΠΦΑ) και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.

Δάσκαλοι και χορευτές παραδοσιακού χορού από ολόκληρη τη Μεσσηνία και την Ηλεία εμβάθυναν με μοναδικό τρόπο στην εφαρμογή της μορφολογικής μεθόδου στη διδασκαλία του ελληνικού παραδοσιακού χορού, στα αντιθετικά σχήματα στο χορευτικό ρεπερτόριο των ντόπιων χωριών του νομού Δράμας και στη ρυθμοκινητική ταξινόμηση των καρσιλαμάδων της Μικράς Ασίας.

Ο εισηγητής του σεμιναρίου, ειδικός του παραδοσιακού χορού και διδάσκων στη ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών  Βασίλης Καρφής στην κυριολεξία γοήτευσε τους χορευτές με τις γνώσεις αλλά και με τον ιδιαίτερο τρόπο διδασκαλίας των χορών που εφαρμόζει και κράτησε το ενδιαφέρον τους μέχρι την τελευταία στιγμή.

 

Την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Επίκουρος Καθηγητής Ειδικής Προπονησιολογίας Καλαθοσφαίρισης  της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Κωστόπουλος. Ο κ. Κωστόπουλος απένειμε εκ μέρους της ΠΕΠΦΑ τιμητική πλακέτα στο Σύλλογο Φιλοπροόδων και υποσχέθηκε ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί.

Οι εργασίες του σεμιναρίου τελείωσαν αφήνοντας τους συμμετέχοντες πλουσιότερους σε γνώσεις και με μοναδικά συναισθήματα που πηγάζουν από το χορό. Οι οργανωτές ευχαριστούν όσους συμμετείχαν και στους στόχους τους θέτουν τη συνέχιση αυτών των ημερίδων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button