Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Φιλιατρινό Φράγμα: Καμία ξέλιξη για τα δίκτυα άρδευσης – Άνοιξαν οι δικλείδες εκκένωσης του φράγματος

Ακόμη περιμένουν οι τελευταίοι δικαιούχοι τις αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις

Άνοιξαν χθες το πρωί οι δικλείδες εκκένωσης του Φιλιατρινού Φράγματος στη Χριστιανούπολη, ωστόσο ο λόγος που άνοιξαν δεν είναι άλλος από το γεγονός πως ορισμένοι ιδιοκτήτες, των οποίον τα οικόπεδα βρίσκονται στην λεκάνη κατακλίσεως, δεν έχουν πάρει ακόμη τις αποζημιώσεις και δεν επιτρέπουν να γεμίσει πλήρως το φράγμα.

Αυτό σημαίνει πως μέχρι να πάρουν τις αποζημιώσεις το φράγμα δεν θα μπορέσει να φτάσει στο ανώτερο σημείο συγκέντρωσης νερού που είναι τα 196 μέτρα υψόμετρο, με την βάνα απορροής στον πύργο υδροληψίας να μένει ανοιχτή στα 180 μέτρα υψόμετρο.

 

Να υπενθυμίσουμε πως η λεκάνη του φράγματος ξεκίνησε να γεμίζει με νερό τον περασμένο Μάιο.

Το μεγάλο ζητούμενο, ίσως για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Τριφυλίας και της Πελοποννήσου, είναι να γίνουν και τα αρδευτικά δίκτυα καθώς χωρίς αυτά το φράγμα δεν θα μπορεί ουσιαστικά να προσφέρει τίποτα στην περιοχή. Ο όγκος του νερού που θα αποταμιεύσει το φράγμα είναι περί τα 8 εκ. κ.μ., ωστόσο αν δεν γίνουν τα αρδευτικά δίκτυα, τότε απλώς το νερό θα εκτονώνεται και θα καταλήγει στο ποτάμι.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί πως αν δεν ολοκληρωθούν τότε υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ, καθώς το έργο θεωρείται ολοκληρωμένο με ολοκληρωμένα τα δίκτυα άρδευσης. Στην τελευταία ενημέρωση, όσον αφορά τα αρδευτικά δίκτυα, τον περασμένο Ιούλιο επισημάνθηκε ότι οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να ανοίξει το ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτηθεί το έργο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button