Τοπικά Νέα

Φορείς της Τριφυλίας – “Καλούμε τους συμβολαιογράφους να μη γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ—ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ύστερα από 7 χρόνια καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών που αφαίρεσαν πάνω από το 25% του ΑΕΠ της χώρας μας δηλ. περισσότερο από όσο μειώθηκε το ΑΕΠ της Γερμανίας μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο, με τον οποίο ματοκύλισε την Ανθρωπότητα , ύστερα από την φτωχοποίηση του πληθυσμού της χώρας μας με 5,1 εκατομμύρια ανθρώπους να ζει κάτω από το όριο της φτώχιας (που είναι 382 Έυρ/μήνα) από τους οποίους 1,5 εκατομμύριο να ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχιας (που είναι 182 Έυρ/μήνα) ύστερα από το ξεπούλημα της δημόσιας περιούσιας που όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις δρομολόγησαν και πραγματοποιεί με μεγάλο ζήλο η παρούσα κυβέρνηση ,ήρθε η ώρα της απώλειας και της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων.

Η υπόσχεση της κυβέρνησης ότι δεν θα κινδυνεύσει η πρώτη κατοικία των πολιτών και οι περιουσίες μικρής αξίας γιατί, δήθεν, έχει καταρτίσει συμφωνία με της τράπεζες , αποδείχτηκε ένα ακόμα από τα πολλά ψέματα στα οποία μας έχει συνηθίσει . Πρόσφατη απόδειξη, η πρώτη κατοικία εμβαδού 52 τ.μ., άνεργου οικοδόμου στην Καλαμάτα που βγήκε στον πλειστηριασμό για 36.000 Έυρ. Και η πρώτη κατοικία ελεύθερου επαγγελματία στο Βόλο που εκπλειστηριάσθηκε για 42.000 Ευρώ

Οι Σύλλογοί μας που νιώθουν τον παλμό και την αγονία της κοινωνίας μας , γιατί αποτελούν κομμάτι της , αρνούνται να πέσουν στην παγίδα της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν βγαίνουν στον πλειστηριασμό τα σπίτια μεγαλοοφειλετών και μπαταχτσήδων ή στην λογική του ότι «αφού χρωστάτε πρέπει να πληρώσετε» .

Φυσικά και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μεγαλοφειλέτες που ξετίναξαν τις τράπεζες με τεράστια δάνεια. Όμως αυτούς θα μπορούσε πολύ εύκολα να τους εντοπίσει το σύστημα και να τους διαχωρίσει από την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που φτωχοποιήθηκαν από της μνημονιακές πολιτικές, που ζουν σε συνθήκες ανέχειας και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους.

Φιλοι /ες –Συμπατριώτες /τισες, οι ημέρες που έρχονται είναι ακόμα πιο δύσκολες από αυτές που έχουμε ζήσει ως τώρα και στο οικονομικό επίπεδο αλλά και στο εθνικό επίπεδο . Το παραμύθι ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια δεν πρέπει να γίνει πιστευτό από κανέναν. Όταν μπήκαμε στα μνημόνια το χρέος της χώρας ήταν 120% του ΑΕΠ ενώ τώρα είναι στο 180% του ΑΕΠ και όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι σε χειρότερη κατάσταση από όταν μπήκαμε στο μνημόνιο .

Η επικείμενη νέα μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου μαζί με τους πλειστηριασμούς θα είναι η χαριστική βολή στο επίπεδο διαβίωσης του λαού μας . Τώρα, αν σε αυτό προσθέσουμε και τους κινδύνους πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας και απειλής της εδαφικής της ακεραιότητας , θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς , όπως δυστυχώς κάνουμε τα τελευταία χρόνια . Πρέπει να αναπτύξουμε ένα μέτωπο πάλης και να αγωνιστούμε για να διασώσουμε ότι τουλάχιστον μας απέμεινε και να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας ως λαός .

Το μέτωπο αυτό σε ότι αφορά στους πλειστηριασμούς , θα πρέπει να φέρει τον αγώνα έξω από τα συμβολαιογραφεία για να μην γίνονται αυτοί οι πλειστηριασμοί που οδηγούν στο δρόμο πλήθος συμπολιτών μας . Σε ολόκληρη την Μεσσηνία μόνο τρείς συμβολαιογράφοι αποδέχτηκαν να πραγματοποιούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς .Ένας στην Καλαμάτα και δύο στην Κυπαρισσία .

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συμβολαιογράφους αυτούς να μη γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα της αρπαγής της περιουσίας φτωχών ανθρώπων .

Να αποποιηθούν άμεσα την εμπλοκή τους στους πλειστηριασμούς και να αρνηθούν , όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, να τους πραγματοποιήσουν .

Τους καλούμε να αντιληφθούν ότι, είναι μέλη αυτής της κοινωνίας από την οποία ζουν και δεν πρέπει να σταθούν απέναντί της .

Αντίθετα η θέση τους ως επιστήμονες τους επιβάλει να είναι αρωγοί και συμμέτοχοι στα προβλήματα της κοινωνίας , από τα σπλάχνα της οποίας προέρχονται . Δυστυχώς έχει έρθει η ώρα που , κάθε συμπολίτης μας αντιμετωπίζει διλήμματα που καθορίζουν την ύπαρξή του

Έχει έρθει η ώρα που καθένας μας πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο .

Οι επιστήμονες του τόπου μας πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ζήτημα προσωπικής τους αξιοπρέπειας να σταθούν όχι, απέναντι αλλά δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό μας .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ—ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
1) Του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
2) Του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
3) Του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
4) Των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button