Εκπαίδευση

Χωρίς ελλείψεις και προβλήματα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Μεσσηνίας!

enarxi-sxolikis-xronias-700x336


ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΝ

Xωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, με όσα προωθούνται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις να τίθενται σε διαβούλευση, θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, με τη Μεσσηνία να είναι καθόλα έτοιμη. Τα βιβλία έχουν φτάσει ήδη και στα Δημοτικά και στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με τις διευθύνσεις να έχουν μπει στην τελική ευθεία, για την υποδοχή των παιδιών και το πρώτο κουδούνι!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

«Και πέρυσι ξεκινήσαμε πολύ καλά και είχαμε από τις 11 Σεπτεμβρίου όλους τους αναπληρωτές στα σχολεία, που σημαίνει ότι λειτουργούσαν όλα τα τμήματα, εκτός από κάποιες ειδικότητες», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Οικονομόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως φέτος, οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς. «Έχουμε ήδη κάνει τον προγραμματισμό μας, καθώς σήμερα θα ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διοικητικές πράξεις με το ΠΥΣΠΕ για την τοποθέτηση των μόνιμων εκπαιδευτικών της Μεσσηνίας που θα αποσπαστούν, οπότε αύριο, όλοι θα είναι στα σχολεία και περιμένουμε τους αναπληρωτές, οι οποίοι θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα», εξήγησε ο κ. Οικονομόπουλος, εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα γίνει χωρίς προβλήματα. «Τη Δευτέρα στις 11 Σεπτεμβρίου, ευελπιστούμε ότι θα είναι όλα έτοιμα και το προσωπικό στη θέση του! Ήδη έχουν διανεμηθεί τα βιβλία, ενώ σε συνεργασία με τους Δήμους, γίνονται συντηρήσεις στα σχολεία και πιστεύω πως θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές, μεσούσης της κρίσης», επεσήμανε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, ο οποίος τόνισε πως και τα ολιγοθέσια σχολεία μπορούν πλέον να λειτουργούν και ως ολοήμερα και να υπάρχουν οι ειδικότητες όπως των αγγλικών και της γυμναστικής.

ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργου Σταματόπουλου, ο οποίος ανέφερε πως όλα έχουν μπει στην τελική ευθεία. «Έχουν φτάσει τα βιβλία, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι εργασίες από τους Δήμους για τη συντήρηση», δήλωσε ο κ. Σταματόπουλος και συνέχισε. «Αύριο θα ξέρουμε σε κάθε σχολείο, τι μαθήματα έχουν πάρει οι καθηγητές και ποιοι καθηγητές λείπουν ανά μάθημα, ώστε την εβδομάδα που έρχεται να μπορέσουμε να καλύψουμε όλα τα κενά και να αρχίσουμε στις 11 Σεπτεμβρίου, έχοντας πλήρως απασχολημένο το δυναμικό μας».

Οι διευθυντές και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης, ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς, γονείς και κυρίως μαθητές, με τον κ. Σταματόπουλο να εύχεται τα καλύτερα και στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών και να επισημαίνει πως μπορεί, όπως συνέβη ήδη, να εισαχθούν και μέσω Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). «Για πρώτη φορά φέτος, ίσχυσε να εισάγονται στα Πανεπιστήμια απόφοιτοι των ΕΠΑΛ κάτι που αν μη τι άλλο αποτελεί κίνητρο και πλεονέκτημα», ανέφερε ο κ. Σταματόπουλος και επεσήμανε πως «η πολιτεία το θέσπισε για να αναβαθμίσει τα ΕΠΑΛ και να τα κάνει ελκυστικά στα παιδία! Φέτος, πέρασαν σε Στρατιωτικές και άλλες Σχολές, όπως Ιατρικές και Πολυτεχνεία, είναι πολύ καλή λύση και μπορούν να φοιτήσουν και απόφοιτοι Γενικών Λυκείων, οι οποίοι δε θα παρακολουθήσουν μαθήματα γενικής παιδείας αλλά ειδικότητας και παίρνουν το πτυχίο τους», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Σταματόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button