Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΧώρα

Χώρα: Ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών

Στο πλαίσιο των Νεστορείων 2018, η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Χώρας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας πραγματοποίησαν την Παρασκευή ενημερωτική ομιλία με τίτλο «Εκεί που σταματά η Επιστήμη, η Ανθρώπινη Προσφορά δίνει τις λύσεις…» στον Κινηματογράφο REX της Χώρας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού για τα αιματολογικά νοσήματα και τις δυνατότητες θεραπείας και ίασης με την εθελοντική προσφορά.

Μίλησαν η διευθύντρια του Αιματολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός” Μαρία Παγώνη και η γιατρός αιματολόγος Γεωργία Τούντα. Οι δύο γιατροί, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε όλη τη χώρα για την εθελοντική προσφορά, ενημέρωσαν τους ακροατές σχετικά με τις δυνατότητες θεραπείας και ίασης σοβαρών ασθενειών του αίματος, όπως η λευχαιμία.

Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή βίντεο με την εμπειρία της πρώτης Ελληνίδας εθελόντριας δότριας μυελού των οστών, προκειμένου οι δύο ομιλήτριες -όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά- “να καταδείξουν την καθοριστική συμβολή της εθελοντικής προσφοράς. Η συγκίνηση του ακροατηρίου ήταν μεγάλη, τόσο κατά τη διάρκεια της προβολής, όσο και της διήγησης των ιστοριών ασθενών που θεραπεύτηκαν και άλλων που πάλεψαν και ηττήθηκαν. Αρκετοί συμμετέχοντες έδωσαν δείγμα και γράφτηκαν στην Διεθνή Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Ακολούθησε συζήτηση με τους ομιλητές, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με μουσική όπου η ερμηνεύτρια Κλάουντια Ντέλμερ και ο κιθαρίστας Γιάννης Σταθόπουλος ψυχαγώγησαν το κοινό με ελληνικά τραγούδια. Ακολούθησε δεξίωση με την ευγενική χορηγία τοπικών προϊόντων από τα καταστήματα της Χώρας”.

Δείτε περισσότερα για την ενίσχυση της ελληνικής δεξαμενής εθελοντών δοτών μυελού των οστών και των δημοσίων τραπεζών ομφαλικών μοσχευμάτων στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας www.eae.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button