Τοπικά ΝέαΧώρα

Χώρα: Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανακατασκευή του κτιρίου «Οικίας Μπάρκα»

Ένα ακόμα μεγάλο έργο πολιτισμικής ανάδειξης ξεκινά στον δήμο Πύλου-Νέστορος και συγκεκριμένα στην Δημοτική Κοινότητα Χώρας του δήμου μας, καθώς υπογράφηκε χθες η σύμβαση για την ανακατασκευή του κτιρίου «Οικίας Μπάρκα», για την μετατροπή του ως εκθετηρίου σχετικά με την λαογραφία/αγροτική/πολιτιστική κληρονομιά.

Πιο συγκεκριμένα η σύμβαση αυτή, με προϋπολογισμό μελέτης 267.000 ευρώ, υπογράφτηκε μεταξύ του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ Δημητρίου Καφαντάρη και της νόμιμου εκπροσώπου της Κοινοπραξίας, κας Αναστασοπούλου Μαρίας. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕ 426.

Επιπλέον θα ακολουθήσει παράλληλα και η διαδικασία προμήθειας εξοπλισμού ύψους 107.500 ευρώ.

Ο Δήμαρχος κ. Καφαντάρης δήλωσε τα εξής: «Ένα μεγάλο έργο πολιτισμικής ανάδειξης ξεκινά σήμερα στην δημοτική κοινότητα Χώρας. Ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας γίνεται πλέον πραγματικότητα.  Ως δημοτική αρχή δίνουμε προτεραιότητα σε έργα που προάγουν και αναδεικνύουν την πολιτισμική μας ταυτότητα. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε της υποδομές που χρειάζεται ώστε η κοινωνία μας να αναδεικνύει με τον μοναδικό τρόπο που αυτή ξέρει, τον ελληνικό πολιτισμό.»

Τέλος ο δήμαρχος ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα συνεργασία την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διότι το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται με Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button