ΑθλητικάΔήμος Πύλου - Νέστορος

Γιώργος και Τίμος Σκοτάδης: Οι δίδυμοι Πυλιώτες της Εθνικής Ολλανδίας

1


Κατέχουν ρεκόρ, έχουν πετύχει μεγάλες διακρίσεις, διαπρέπουν χρόνια στην χώρα της τουλίπας αλλά νοσταλγούν την “μητέρα” Ελλάδα και σε κάθε ευκαιρία βρίσκονται να κολυμπούν με τις ώρες στο Ντιβάρι και στην Γιάλοβα της Πύλου, ανοίγονται μέχρι την Σφακτηρία και πάλι πίσω.

Δυο δίδυμα ελληνόπουλα της διασποράς, ο Γιώργος και ο Τίμος Σκοτάδης, αγωνίζονται χρόνια στις Ολλανδικές πισίνες, έφτασαν μάλιστα να είναι μέλη της Εθνικής των οράνιε, αλλά δεν ξεχνούν την Ελλάδα, για την ακρίβεια την νοσταλγούν και φροντίζουν να έρχονται για προετοιμασία.

Ο πατέρας τους Βαγγέλης με καταγωγή από την Πύλο και η μητέρα τους Ολλανδέζα με ιρλανδικές ρίζες έχουν φροντίσει να κρατήσουν ζωντανούς τους δεσμούς με την Ελλάδα και έτσι οι 19χρονοι Γιώργος και Τίμος αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στην Πύλο.

Αυτές τις μέρες είναι και πάλι στην Μεσσηνία και με την ευκαιρία του μίτινγκ “Σπ. Κοντόπουλος” που έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα βρέθηκαν στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα και έπεσαν στο 800άρι κάνοντας ένα ευχάριστο διάλλειμα από την αλμύρα της θάλασσας και την προπόνηση του open water που πλέον αποτελεί την προτεραιότητά τους.

“Ο καιρός είναι καταπληκτικός. Οι συνθήκες για προπόνηση ιδανικές. Είμαστε από τις 22 Απρίλη εδώ και σε λίγες μέρες πρέπει να φύγουμε αλλά δεν θέλουμε…”, λέει στο sport365.gr ο Γιώργος, σε άψογα ελληνικά και ο Τίμος συμπληρώνει: “Έχουμε ταξιδέψει πολύ αλλά σαν την Μεσσηνία και την Πύλο δεν υπάρχει πουθενά. Δεν είναι τυχαίο που και ο Σπύρος Γιαννιώτης έρχεται εδώ!”

Αναφέρει το όνομα του μεγάλου Έλληνα Ολυμπιονίκη και το πρόσωπό του φωτίζεται. “Τον θαυμάζουμε απεριόριστα”, λένε μ’ ένα στόμα και οι δυό τους. “Είναι ένας αθλητής πρότυπο, από τις μεγαλύτερες μορφές στο Open water. Θα φροντίσουμε το Φθινόπωρο να είμαστε στο Navarino Challenge ώστε να τον γνωρίσουμε”.

Μέχρι τότε θα προπονούνται και οι δυο τους στο Άμστερνταμ με τον κολυμβητή που στην τελευταία… χεριά πήρε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Ρίο από τον Κερκυραίο υπεραθλητή, τον Πέρι Φέρνταμ!

Ο Γιώργος ξεκίνησε μικρότερος την κολύμβηση και έχει τις μεγαλύτερες διακρίσεις (κατέχει τα ρεκόρ σε 400, 800 και 1500 στα age group, στην ίδια λίστα όπου στα 100 και 200 βρίσκεται το όνομα του τεράστιου Πίτερ Φαν Ντε Χούγκεμπαντ), είναι μέλος της Εθνικής Ολλανδίας και ο μεγάλος φετινός του στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Ανοικτής θάλασσας στην Μασσαλία. “Είναι δύσκολο το όριο και η πρόκριση είναι κάπως περίπλοκη γιατί υπάρχει αγώνας και στην πισίνα αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο”, λέει.

Ο Τίμος, από την άλλη, έχει στόχο να βελτιώσει τις ατομικές του επιδόσεις και παράλληλα βοηθά στην προετοιμασία τον Γιώργο. Τι καλύτερο άλλωστε από την αδελφική συντροφιά στα δεκάδες χιλιόμετρα που κολυμπά καθημερινά στα μεσσηνιακά νερά;

Σε λίγες μέρες τα αδέλφια θα επιστρέψουν στην Ολλανδία αλλά θα πάρουν μαζί τους την Ελλάδα. Έχουν κάνει πολλούς φίλους στην Μεσσηνία ενώ έχουν να λένε για την φιλοξενία στο κολυμβητήριο Καλαμάτας και την βοήθεια στην προπόνηση από τους προπονητές του ΝΟΚ Στάθη Μπακολιά και Τάκη Λαγοπάτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button