ΠύλοςΤοπικά Νέα

4.353.569,96 ευρώ για την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης Γιάλοβας – Πύλου – Μεθώνης

20157756_260365247794539_5313079647427937699_o


Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» έχει ενταχθεί με απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα, το έργο «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Πύλου και ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Μεθώνης». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.353.569,96 ευρώ και η πράξη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 21 Δεκεμβρίου 2020.

Το έργο αυτό αφορά την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης Γιάλοβας-Πύλου, την δημιουργία 4 αντλιοστασίων και παράλληλα την ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης στην Μεθώνη, έτσι ώστε και στις δύο περιοχές από το επόμενο χρονικό διάστημα, να γίνεται χρήση βιολογικού καθαρισμού.

Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων προστατεύεται περιβαλλοντολογικά στο μέγιστο βαθμό ο όρμος του Ναβαρίνου και ο κόλπος της Μεθώνης.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης δηλώνει τα εξής: «Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος υλοποιεί σειρά έργων τα οποία αποσκοπούν συνολικά στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων με κύριο γνώμονα την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο με άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και στην ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου της περιοχής. Είναι γεγονός πως για ακόμα μία φορά η συνεργασία του δήμου με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα τον Αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτση Α. καθώς και την Ειδική Γραμματέα κα Φωτονιάτα Ε., απέδωσε καρπούς προς όφελος των πολιτών.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.