Τοπικά Νέα

42,75 ευρώ ανά συνεδρίαση του Δ.Σ. για τους (δικαιούχους) Δημοτικούς Συμβούλους Τριφυλίας

Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας ήταν και η λήψη απόφασης στο θέμα, «Καθορισμός καταβολής αποζημίωσης στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους στις Συνεδριάσεις».

Το Σώμα κατά πλειοψηφία αποφάσισε τον καθορισμό της αποζημίωσης, ανά συνεδρίαση, στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, σύμφωνα με το νόμο, στο 1% της μηνιαίας αντιμισθίας του δημάρχου Αθηναίων η οποία ανέρχεται σε 4.275 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως οι δικαιούχοι δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας, οι οποίοι βρίσκονται 10 χλμ. μακριά από την έδρα του Δήμου, θα λαμβάνουν 42,75 ευρώ ανά συνεδρίαση!

Να σημειωθεί πως οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν τη δυνατότητα άρνησης λήψης αποζημίωσης ή παραχώρησή του προς οποιονδήποτε κοινωνικό σκοπό, με συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται στο σχετικό νόμο!

Σημειώνεται ότι θα εισπράξουν και αναδρομικά για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις από 31/7/2017 [έναρξη ισχύος του Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ Α’107/31.07.2017)]

Ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που καταψήφισε την καταβολή αποζημίωσης είναι ο Δημήτρης Κουτσούλης, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Γιάννης Καλκαβούρας, αν και ψήφισε υπέρ της καταβολής αποζημίωσης, δήλωσε ότι «χρήση αυτής της διάταξης δε θα κάνω».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button