Επιστροφή στο «μολυσμένο παράδεισο» – Το οδοιπορικό μιας φωτογράφου στο σπίτι της στο Τσέρνομπιλ [εικόνες]

 

q-708_0


Πίσω στο «μολυσμένο» της σπίτι στο Τσέρνομπιλ αποφάσισε να επιστέψει η 30χρονη φωτογράφος Alina Rudya η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη της λόγω του πυρηνικού δυστυχήματος που έγινε το 1986.

Με ανάμικτα συναισθήματα και τον πόνο να διαδέχεται την νοσταλγία η 30χρονη φωτογράφος επισκέφτηκε και φωτογράφισε την πόλη της Prypyat.


Η σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Prypyat – mon amour» απαθανατίζει την ερειπωμένη πόλη αλλά και τα μέρη όπου κυκλοφορούσε με την οικογένειά της, ένα χρόνο πριν αναγκαστεί να την εγκαταλείψει λόγω της έκρηξης του αντιδραστήρα 4 στον Πυρηνικό Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας του Τσέρνομπιλ.


«Εβγαλα φωτογραφίες τα μέρη που είχαν σχέση με την οικογένειά μου. Το εγκαταλελειμμένο μας διαμέρισμα, τον δρόμο μπροστά στο σπίτι μας, το ταχυδρομείο στο οποίο πήγαινε η μητέρα μου για να τηλεφωνήσει στην γιαγιά μου γιατί τότε δεν είχαμε τηλέφωνο» δήλωσε η φωτογράφος στην Daily Mail.


«Οταν πήγα την πρώτη φορά φοβήθηκα γιατί δεν ήξερα τι θα νιώσω. Σκεφτόμουν το παρελθόν της οικογένειας μου και ειδικά του πατέρα μου, οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από εννέα χρόνια» πρόσθεσε και συμπλήρωσε:«Ο πατέρας μου είχε αφήσει μια φωτογραφία μου στο παλιό μας διαμέρισμα και όταν την βρήκα στο πάτωμα μετά από τόσα χρόνια, ένιωσα λύπη αλλά και έμπνευση».