Μαγευτικές όψεις της υπέροχης και άγριας Αφρικής

 

FFAE3279581906B8B593E73C7FB5EDBF


Φωτογραφίες που αναδεικνύουν το μεγαλείο και τη σκληρότητα της φύσης και της ζωής

Οι αεροφωτογραφίες του ζεύγους Jay και Jan Rhode από τη Νότια Αφρική χαρίζουν μια μοναδική- και ασυνήθιστη- οπτική της θαυμάσιας Αφρικής, με τα άγρια όμορφα τοπία της και την εναλλαγή των χρωμάτων της.

Το ζευγάρι έχει ταξιδέψει σε 65 χώρες τραβώντας τις εντυπωσιακές φωτογραφίες- ορισμένες φορές σε επικίνδυνες συνθήκες.

«Είναι αδύνατο να πετάς πάνω από την ερημιά της άγριας φύσης και να μην αρχίσεις να φιλοσοφείς», λέει η Jay που κρατάει στα χέρια της τη φωτογραφική μηχανή ενώ ο άνδρας της Jan πιλοτάρει. «Όταν βρίσκεσαι εκεί πάνω, αφήνεις στο πλάι τις έγνοιες της καθημερινής ζωής και επαναξιολογείς τι είναι σημαντικό για σένα», προσθέτει.

Από τη μοναδική τους θέση, στον αέρα, οι Rhode έχουν σπάνια θέα της φύσης και της άγριας ζωής και, γοητευμένοι, επιχείρησαν να τη φωτογραφίσουν στην ολότητά τους, αναδεικνύοντας την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η απόσταση χαρίζει διαφορετική οπτική από αυτή που έχουμε στη γη. «Φωτογραφίσαμε ψαράδες στη Μοζαμβίκη, το πλάνο ήταν ειδυλλιακό με φόντο τον Ειρηνικό, έμοιαζε με παράδεισο. Αλλά πολλές φορές ο παράδεισος του ενός είναι η κόλαση του άλλου», λέει στο CNN o Jan, επισημαίνοντας πως πολλές φορές οι ψαράδες αυτοί εργάζονται έως και 12 ώρες την ημέρα. «Στην πραγματικότητα», εξηγεί, «είναι μια πολύ σκληρή ζωή σε ένα πολύ σκληρό περιβάλλον. Ο άνθρωπος που αγωνίζεται να επιζήσει εργαζόμενος σκληρά δεν βλέπει τα πράγματα τόσο ρομαντικά όσο εμείς».

«Θα ήθελα να μπορούσα να βάλω κάθε άνθρωπο στο αεροπλάνο και να πετάξουμε μαζί, να δείξω σε όλους πόσο εκπληκτικός είναι αυτός ο πλανήτης», κατέληξε.

Δείτε τις φωτογραφίες