«Έσβησε» ο Michael Nyqvist στα 56 του

 

p1bjmpbsm21dmk1het55a1tuh1v8u4_1170x557


Ο ηθοποιός των επιτυχιών «The Girl with the Dragon Tattoo» και «John Wick», Michael Nyqvist, «έσβησε» στα 56 του. Πιο συγκεκριμένα, ο Michael Nyqvist έφυγε από τη ζωή από καρκίνο στον πνεύμονα ύστερα από τη μακρόχρονη μάχη που έδινε.

«Ο Michael Nyqvist έφυγε ήσυχα, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του». Αυτή ήταν και η επίσημη ανακοίνωση του αντιπροσώπου του.

Ποιος ήταν ο Michael Nyqvist

Πρόκειται για ένα από τους πιο εμβληματικούς και καταξιωμένους Σουηδούς ηθοποιούς. Η χαρά και το πάθος του ήταν πηγή έμπνευσης για τους γύρω του, ενώ ήταν αδιαμφισβήτητο κομμάτι του χαρακτήρα του η γοητεία του.

Ο Michael Nyqvist μάλιστα έκανε και το ντεμπούτο ως συγγραφέας το 2010 με ένα αυτοβιογραγικό απομνημόνευμα με τίτλο «Just After Dreaming». Αφορούσε στην προσωπική του προσπάθεια να ανακαλύψει τους βιολογικούς του γονείς τρεις δεκαετίας αφότου τον είχαν εγκαταλείψει ως παιδί.

Παντρεύτηκε τη σεναριογράφο Catharina Ehrnrooth και έχουν δύο παιδιά, την Ellen και τον Arthur.

Ο δημοφιλής Σουηδός ηθοποιός ξεκίνησε να εκπαιδεύεται στην Malmö Theatre Academy στη Σουηδία. Μερικές από τις επιτυχίες του και τις πιο αξιοπρόσεκτες δουλειές του ήταν οι «The Girl with the Dragon Tattoo» (σειρά), «Abduction», «Mission: Impossible – Ghost Protocol», «Zero Hour»(σειρά), «John Wick» και «I.T.».

Για το 2018 είχε ετοιμάσει «Radegund» και «Kursk». Η δεύτερη μάλιστα γυρίζεται τώρα καθώς είχε ξεκινήσει στις 26 Απριλίου, ενώ γυρίσματα θα γινόντουσαν και τώρα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα σε Βέλγιο και Νορβηγία.