Κατά της Ελένης Μενεγάκη ο Σύλλογος Μεταμόσχευσης Καρδιάς

 

menegaki43_731568043


Ο Σύλλογος Μεταμόσχευσης Καρδιάς & Φίλων Των Μεταμοσχεύσεων «συνεχίζω» ανέβασε κείμενο στα social media με το οποίο κάνει παράπονα και επισημάνσεις για λάθει χειρισμού αυτού του πολύ σοβαρού ζητήματος των μεταμοσχεύσεων από την κ. Ελένη Μενεγάκη στην χθεσινή εκπομπή της.

Στη χθεσινή εκπομπή η Ελένη Μενεγάκη έδειξε ένα ευαίσθητο θέμα, το οποίο αφορούσε έναν νεαρό που έμεινε δώδεκα ολόκληρα χρόνια σε κώμα, αλλά τελικά κατάφερε τελικά να ξυπνήσει κάνοντας ευτυχισμένους όλους τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Όμως, ο «Σύλλογος Μεταμόσχευσης Καρδιάς και Φίλων των Μεταμοσχεύσεων “συνεχίζω”», μέσα από μία επιστολή δεν έκρυψε την ενόχληση του για τις αναφορές που έγιναν κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ζητώντας μάλιστα από την παρουσιάστρια να επανορθώσει.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του Συλλόγου όπως αναγράφεται στη σελίδα του στο facebook.

«Σας παραθέτουμε το κείμενο παραπόνων για την σημερινή εκπομπή της κυρίας Ε. Μενεγάκη που θέλησε να ασχοληθεί με την δωρεά οργάνων!

Πληροφορηθήκαμε σήμερα από αρκετά μέλη μας, ότι σε ένα μέρος της θεματολογίας της εκπομπής σας, αγγίξατε το πολύ ευαίσθητο θέμα της δωρεάς οργάνων. Με λύπη, μας μεταφέρθηκε η ασέβεια που δείξατε καθώς ενώ αναλύατε το θέμα (χωρίς ειδικούς) τρώγατε και ψάχνατε να βρείτε μόνοι σας τις απαντήσεις! Και τελικά είπατε ότι ευτυχώς που δεν πήραν τα όργανα του νεαρού ! Θα σας πληροφορήσουμε λοιπόν πως δεν παίρνουν έτσι «απλά» όργανα για μεταμόσχευση . Καλό επίσης θα ήταν όταν θέλετε να παρουσιάστε τόσο σοβαρά θέματα να έχετε φροντίσει η ίδια ή οι συνεργάτες σας να ενημερωθείτε και φυσικά να έχετε καλεσμένους ειδικούς επιστήμονες που θα μπορέσουν εμπεριστατωμένα να σας που τι πραγματικά ισχύει. Την εκπομπή σας την παρακολουθούν άνθρωποι με ανεπάρκειες τελικού σταδίου που χρειάζονται μεταμόσχευση αλλά πολύ πιο σημαντικό την παρακολουθούν γονείς και συγγενείς που δώσανε τα όργανα αγαπημένων τους ανθρώπων. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο κακό έχετε προκαλέσει σήμερα την ώρα του φαγητού σας ! Ευχόμαστε να επανορθώσετε αν αυτό μπορεί να είναι εφικτό …».